Göz Kamaştıran Kış Çiçekleri

Çiçekler bulunduğu ortam renk ve hoş koku katan özel parçalardan biri. Her mevsime ayrı bir renk ve anlam sunan çiçekler birden farklı türe ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarına ayrı bir renk ve enerji katan çok sayıda çiçek türü bulunuyor.

Çiçekler bulunduğu ortam renk ve hoş koku katan özel parçalardan biri. Her mevsime ayrı bir renk ve anlam sunan çiçekler birden farklı türe ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarına ayrı bir renk ve enerji katan çok sayıda çiçek türü bulunuyor. Bunun yanı sıra kışın beyazlığına renk katan çiçekler de mevcut. Canlı renkleri ile göz kamaştıran çiçeklerin çoğu, kış şartlarından dolayı kapalı ya da balkonlu alanlarda yetişmeye ihtiyaç duyuyor. 

Kış çiçekler arasında seçim yapmadan önce, uygun şartları sağlayacağınız ortama karar verebilirsiniz. Kış aylarında evinizde ya da çalışma alanınızda ağırlayabileceğiniz çok sayıda çiçek türü bulunuyor. İşte kış aylarına güzellik katan çiçek türlerinden bazıları; 

Kardelen 

Boynu bükük yapısı ile tüm dikkatleri üzerine çeken kardelen çiçeği kış aylarına en çok yakışan türlerden biri. Farklı bir hikayeyi konu alan kardelen çiçeği yapısı ve öyküsü ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Kardelen çiçeği anlam olarak, kara benzeyen süt rengi ile özdeşleşmiş bir tür. Kış şartlarına kolayca uyum sağlayan bu çiçek türü, uygun koşullar sağlandığında su üzerinde dahi yetişebiliyor. Humuslu topraklara ihtiyaç duyan kardelen çiçeğini evinizin bahçesinde ya da balkon şartlarına kolayca yetiştirebilirsiniz.

 

 

Çuha Çiçeği 

Birden farklı ve canlı rengi ile görenleri büyüleyen mevsim çiçeklerinin başında çuha çiçeği yer alıyor. Çuha çiçeği genelde soğuk kış günlerinin etkisini yavaş yavaş yitirmesi ile birlikte doğadaki yerini alıyor. Bakım kolaylığı ile her alanda kendine yer bulan çuha çiçeği, çok yıllık bitkiler arasında yer alıyor. Çuha çiçeği  yetiştirmek istiyorsanız sonbahar döneminde ekim yapmanız gerektiğini unutmayın. Soğuk hava koşullarına uyum sağlayan yapısı sayesinde evde de kolayca yetiştirmeniz mümkün. 

 

 

Süs Lahanası 

Bazı çiçek severler otsu türler tercih etmek isteyebilir. Görünümü ile adeta bir lahanayı andıran süs lahanası kış aylarında içinizi ısıtan yapısı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. İç mekanlarda yetiştirmeye uygun olan süs lahanası birçok alanda kendine kolayca yer buluyor. Bu çiçeğin dış yaprakları ile iç yaprakları arasında renk farkları mevcut. Dış kısmı çoğunlukla koyu ve dumanlı bir renkte karşınıza çıkıyor. Mor, beyaz ve sarı renklere ev sahipliğ yapan bu çiçekle, kışa renkli bir hava katabilirsiniz. 

 

Kasımpatı 

Renkli ve kendine özgü yapısı ile göz kamaştıran kasımpatı çiçeği birden farklı renk ile karşınıza çıkıyor. Hayatınıza renk katan pembe mor ve beyaz yaprakları ile canlı bir görünüm sergiliyor. Çok fazla bakım ve detay istemeyen kasımpatı çiçeğini birçok koşulda kolayca yetiştirebilirsiniz. Toprak ayırt etmeyen bu çiçek türü, sonbaharın gelişi ile birlikte yapraklarını size göstermeye başlar. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler