Güllerin Anlamları

Eskiden  ‘damask’ adı verilen güller, ilk olarak eski Mısır mezarlarında bulunmuş olup, tarihi kırk milyon yıl geriye kadar dayanmaktadır.  Uzun ve renkli bir tarihe sahip olan güller, o zamanlardan bu günlere  kadar binlerce şiire, şarkıya ve kitaba konu olmuştur.


Eskiden  ‘damask’ adı verilen güller, ilk olarak eski Mısır mezarlarında bulunmuş olup, tarihi kırk milyon yıl geriye kadar dayanmaktadır.  Uzun ve renkli bir tarihe sahip olan güller, o zamanlardan bu günlere  kadar binlerce şiire, şarkıya ve kitaba konu olmuştur.

Çünkü gül,  her zaman sevginin  en büyük simgesidir. Peki  insanlar gibi çiçeklerinde kendine özgü karakterleri olduğunu biliyor muydunuz? Renklerine göre güller, verdiği mesajlarla da çeşitlilik göstermektedir. Gelin hep birlikte inceleyelim;

Kırmızı Gül

 

Güller arasında en popüler olanı kırmızı olandır. Kırmızı gül ‘aşk’ demektir. ‘Seni seviyorum’ demenin en meşru şeklidir. Sevdiğinize kırmızı gül vererek sürekli onu düşündüğünüzü gösterebilirsiniz. Sevgililer Günü için kırmızı gül seçimi ideal olacaktır. 

Sarı Gül

Sarı gül arkadaşlığı temsil eder. Birine minnet duygunuzu göstermek istiyorsanız sizin için en doğru seçim sarı güller olacaktır. Üzerinizde emeği olan insanlara teşekkür etmek istediğinizde, özellikle Anneler Günü ve Öğretmenler Günü için  sarı gül ile birlikte teşekkür etmeniz  karşınızdakini oldukça sevindirecektir. 

Beyaz Gül 

Beyaz gül saflığı ve masumiyeti temsil eder. Karşınızdaki insana beyaz gül alarak hem sevginizin saf olduğunu  hem de  ondan hiç bir süphe duymağınızı simgeleyebilirsiniz. Eğer yeni bir ilişkide hangi çiçek doğru olacaktır diye merak ediyorsanız, sorunuzun cevabı beyaz gül olabilir.  

Pembe Gül 

Oldukça sempatik görünen pembe güllerin anlamı; mutluluk, incelik ve tatlılıktır. Pembe güller uzun yaşar ve oldukça hoş bir kokuya sahiptirler. Karşınızdakinin hayatınıza dahil olmasından ne kadar mutlu olduğunuzu göstermenin en ideal yoludur pembe gül. 

Turuncu Gül

Kırmızı gülün aşkı, sarı gülün  ise arkadaşlığı ve minet duygusunu  temsil ettiğini belirtmiştik. Turuncu gül ise;  ikisinin arasındaki duyguları ifade eder.  Turuncu güller arzu, heves ve gururu temsil ederken, verildiği kişiye büyülenmeyi ifade eder. Aynı zamanda çiçek bahçelerine de oldukça yakışacaktır.

Mavi Gül

Mavi gül belkide en anlamlı çiçeklerden biridir. Aslında doğada mavi gül bulunmamaktadır. Mavi olarak adlandırılan güller mavi tonlu mor çiçeklerdir.  Bunun dışındaki mavi güller ise beyaz güllerin renklendirilmesinden oluşturulmaktadır. Doğal yollarla mavi gül elde edilemediği için, elde edilemez, ulaşılamaz ve gizemli anlamlarına denk gelmektedir. Mavi gül eşsizliktir. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler