Güneş Seven Çiçekler

Sıcak bir yaz gününün kokusunu hepimiz şimdiden almaya başladık bile! Güneşi seven çiçekleri seçerek bahçenizi hazırlamaya şimdiden başlayabilrisiniz. Bu çiçekler, sizlere uzun mevsim renkleri verecek ve bahçenize ya da terasınıza rengarenk görüntü katacak. Güneş alan bahçenizde yıl boyunca renkli ve canlı çiçek görebilmenin sırrı, doğru çiçek seçmektir.

Sıcak bir yaz gününün kokusunu hepimiz şimdiden almaya başladık bile! Güneşi seven çiçekleri seçerek bahçenizi hazırlamaya şimdiden başlayabilrisiniz. Bu çiçekler, sizlere uzun mevsim renkleri verecek ve bahçenize ya da terasınıza rengarenk görüntü katacak.

Güneş alan bahçenizde yıl boyunca renkli ve canlı çiçek görebilmenin sırrı, doğru çiçek seçmektir. Burada sizler için derlediğimiz güneşi seven en güzel 10 çiçek, her iklim ve toprak için birçok seçenek sunar. Hatta birçoğu nerede yetiştiğini önemsemeden, sadece güneş gördüğü için yıl boyunca çiçek açar. 

Renk Vermede En Cömert Çiçek: Bodrum Papatyası

Yaz boyunca meraklısı olduğumuz pembe, eflatun, sarı, ve beyaz renkleri ile bize görsel şölen sunar. Bahçenizde ya da terasınızda güneş gören bir alanda yetiştirmeniz yeterlidir. Fazla ilgi istemeyen bitkinizi, sadece haftanın 3 günü sulamanız yeterli olacaktır.

Sulanmaya Aşık Yıldız Çiçeği

Evinde dört mevsim çiçek yetiştiren ve rengarenk çiçeklerde huzur bulanlar mutlaka bu çiçeğe sahip olmalıdırlar. Görüntüsü ile bahçenize ve evinize huzur katacak ve her gördüğünüzde içinizi açacak bu bitki ile şimdi  tanışmanın tam zamanı! Bol güneş seven bitkinizi sulamayı asla ihmal etmemelisiniz.

Ateş Çiçeği

Kırmızının birkaç farklı tonunu çiçeklerinde barındıran bu çiçek, bahçenizin enerjisini değiştirecektir. Yaz boyunca açan kırmızı çiçeklerini her gördüğünüzde gözleriniz kamaşacak ve ona yer verdiğiniz için asla pişman olmayacaksınız. Güneşi çok seven bu çiçek, soğuğa pek dayanıklı değildir.  Toprağını düzenli olarak kontrol edip kurumasına izin vermemelisiniz.

Ağaç Minesi

İnsanları etkileyecek güzelliğe sahip olan rengarenk çiçekleri ile çok tercih edilmektedir. Yuvarlak, küçük demetler şeklinde açan çiçekleri solmaya başladıkça renk değiştirir. Güneş çok seven bir bitki olmasına rağmen bazı durumlarda gölge olan yerlerde de hayatta kalmayı başarır.

Kadife Çiçeği

Görüntüsünün yanı sıra hoş kokusuyla akıllarda kalmayı başaran bu çiçek ile tanışınca onu çok seveceksiniz. Sarı, turuncu ve kırmızı renklerinin uyumu ile bulunduğu alanı şenlendirir. Hemen hemen her toprağa uyum sağlayıp yetişebilme özelliği ile çokça tercih edilir.

Güneş Olmadan Asla Yapamayan Ezan Çiçeği

Birçok özelliğinden dolayı dikkat çeken bir süs bitkisidir.  Gün ışığında sürekli kapalı kalan ve gün batarken ezan vaktinde çiçeklerini açması sebebi ile bu ismi almıştır. Cılız görüntüsünün altında dayanıklı bir bitki yatar. Gün boyu güneş gören bir yere ekilirse, bu durumu çok sevip sonbahara kadar size görsel şölen sunmaya devam eder.

Gazanya

Güneşi çok seven bir diğer bitki de gazanyadır. Sıcağa ve susuzluğa dayanıp gün boyu güneşe ihtiyaç duyar. Papatyaya benzer görüntüsü ile genelde açık alanlarda dekor amaçlı kullanılır. Siz de gazanya çiçeği ile bahçenizi süsleyebilir, çiçek buketlerinde tercih edebilirsiniz. 

Mercan Çiçeği

Adını çiçeklerindeki kırmızı renginden alan bu çiçek, daha çok saksılarda tercih edilir. Son derece zarif görüntüsü ile bulunduğu ortama renk katar. Aşırı sıcak havalarda güneşe dayanabilme konusunda üstüne yoktur. Toprak seçmez ve aşırı sulanmaya ihtiyaç duymaz.

Begonya

Yaz boyunca çiçekli kalabilen görüntüsü ile sizi büyülemeye devam ediyor. Sulama işlemi yaparken yapraklarına ve çiçeklerine dikkat etmelisiniz.

Buz Çiçeği

İnanamayacağınız bir şekilde susuzluğa dayanıklı olan bu bitkiyi susuz bırakmazsanız, büyüme hızını durduramazsınız. Düzenli güneş alıp su ihtiyacı karşılandığı zaman yetiştiği alanı müthiş bir hızla kaplayacaktır. 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler