Bazı çiçekler bulundukları vazoya uymayabilir, dekoratif olarak hak ettiği görüntüyü vermeyebilir. Vazosuna göre çiçek seçiminde bahsedeceğimiz ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

Cam Glob Vazo

Glob vazolar en sık karşılaştığımız vazo çeşitlerinden biridir. Alt bölüm bombeli, yuvarlak olduğu için tercih edeceğiniz çiçeğin de yuvarlak bir görüntüsü olmalıdır. Birbirinden ayrık duran çiçek buketleri tok bir görüntü sağlamayabilir. Bunun için en iyi 2 yöntemden biri yuvarlak formlu bir buket hazırlamak, ikincisi ise vazonun içine bitki süngeri yerleştirerek çiçekleri sabitlemektir.

    

Kısa ve Geniş Vazolar

Bulunması en kolay vazolardan biri olan bu vazoyu, sevdiğiniz geniş ağızlı cam bir kaseyi kullanarak da elde edebilirsiniz. Sehpanın ortasında veya köşe sehpada göl çiçeği görüntüsü vermek isterseniz geniş kafa çaplı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz ortanca ve şakayık gibi çiçeklerin üst kısımlarını kesip suda kullanabilirsiniz. Geniş bir yer kaplayıp dolu bir dekoratif etki verir.

 

Kase tarzı geniş ve kısa vazolar tok görünümlü el buketlerini sergilemek için en ideal yöntemlerden biridir. Böylece çiçekler dağılmaz ve bitki süngeri kullanmanıza gerek kalmaz. Papatya, hüsnüyusuf, lisianthus gibi ince saplı ince saplı çiçekler bu tarz vazolara çok yakışacaktır.

Dar Ağızlı Vazolar

Sade ve zarif bir dekoratif etki veren bu vazolar sade zevkleri olanlar için güzel bir çözüm olacaktır. Dilerseniz tek bir çiçek ve yeşil yapraklı dallar ile kullanabilirsiniz. Şebboy, gerbera gibi uzun kalın saplı çiçekler de tek kullanılarak sade ve zarif bir görüntü elde edebilirsiniz. Bunun yanında vazonun boyuna uygun olarak gül, kala, lale tercih edilebilir. Aynı zamanda görüntüsünü beğendiğiniz ince ağızlı cam şişelerinizi de vazo olarak kullanabilirsiniz.

 

Dar Boyunlu Geniş Ağızlı Vazo

Eski dönemlerde sıkça karşılaştığımız bu vazolarda yan yana geldiğinde küçük bir top buketi oluşturabilecek çiçekler tercih edebilirsiniz. Sümbül, gül veya frezyalar bu tarz vazolarda tercih edilen çiçeklerdir. Vazonuz cam ise saplarının karmaşık bir görüntü sağlamaması adına bir iple bağlayıp uçlarını vazo boyunda kesebilirsiniz.

 

Konik Vazo

Ters üçgen bir ağzı olan bu vazolarda uzun bitkilere yer verebilirsiniz. Ön bölümünde uzun ve sarkık çiçeklerden olan Hedera helix, Asparagus yaprakları ve Anthorium gibi çiçekler kullanırken arka tarafında uzun yapraklı ve çiçekli bitkiler kullanarak hoş bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Farklı türdeki çiçekleri seçerken renk uyumuna göre seçerseniz vazonuz daha hoş görünecektir.

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler