Hava Bitkisi; Tillandsia

Her bitki farklı bakım ve tasarım yapısı ile karşınıza çıkıyor. Bazı bitki türleri oldukça farklı bir tasarıma sahip olduğu için herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor. Hava bitkisi olarak bilinen tillandsia da dikkat çeken türlerden biri.

Her bitki farklı bakım ve tasarım yapısı ile karşınıza çıkıyor. Bazı bitki türleri oldukça farklı bir tasarıma sahip olduğu için herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor. Hava bitkisi olarak bilinen tillandsia da dikkat çeken türlerden biri. Kendine özgü yapısı ve eşsiz tasarımı ile hava bitkisi girdiği her ortama ayrı bir hava katıyor. Görüntüsüne hayran olan birçok insan bu bitkinin tam adını bilmiyor. Türkçe olarak hava bitkisi denilen tillandsia yetişme şekliyle de adından sıkça söz ettiriyor. 

Bitki ve çiçek yetiştirmeyi seven birçok insan toprak, hava ve ortam sıcaklığı gibi birçok detayı önemsiyor. Hava bitkisi ise bilinen bakım rutinlerinin ötesinde yer alıyor. Ezberleri bozan hava bitkisi toprağa ihtiyaç duymayan taze yapısı ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Dallı ve küçük yapısı ile insanı kendine çeken haba bitkisi pek çok açıdan farklılıklar sunuyor. Hava bitkisi hakkında merak ettiğiniz her detayı aşağıda bulabilirsiniz. 

 

Hava Bitkisi Özellikleri

Adına oldukça yakın bir yapıya sahip olan hava bitkisi, toprağa ihtiyaç duymayan yetişme şekli ile büyük ilgi görüyor. Özellikle ‘çiçek ve bitkilerden anlamıyorum, bitkiler soluyor’ diyenler için harika bir alternatif. Hava bitkisi dış görünüş olarak 7-8 cm boyutu ile karşınıza çıkıyor. Su ihtiyacı bulunmayan bu bitki, hava köklerine sahip olduğu için bu isimle anılıyor. 

Su ihtiyacı olmayan hava çiçeği aslında bu isteğini başka şekilde karşılıyor. Bu nedenle diğer bitkiler gibi klasik bir sulama yöntemine gerek kalmıyor. Hava bitkisi kökleri sayesinde farklı bitkilere kolayca tutunabiliyor. Kökleri ile ilişki kuran hava bitkisi diğer bitkiler yolu ile su ihtiyacını karşılıyor. 

Sıcak iklim kuşağında yer alan ve ortamını seven hava bitkisi doğal olarak yetişen türlerden biri.Yağmur ormanları seven bu bitkiyi o bölgede görmek mümkün. Buradaki diğer bitkilerin köklerine kolayca tutunan hava bitkisi yaşamın bu şekilde sürdürebiliyor. 

Hava Bitkisi Bakımı 

Hava bitkisin almayı düşünen herkesin aklında aynı soru yer alıyor. Fazla bakım istemeyen bu bitki nasıl bir rutine ihtiyaç duyuyor diyenler için birkaç öneri;
 
 - Hava bitkisi susuzluğa dayanıklı bir tür. Ancak sağlıklı bir gelişim için güneş alması gerekiyor. 
 - Ev ortamında yetiştirirken sulama için hava bitkisine sprey kullanabilirsiniz. 
 - İhtiyaca göre hava bitkisini ayda 2 kez sulamak yeterli. 
 - Işık ihtiyacı yüksek olduğu için hava bitkisini aydınlık bir alana koyabilirsiniz. 
 - Hava bitkisi budamaya ihtiyaç duymuyor. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler