İçinde Çiçek Geçen Şarkılar

Herkesin duygu durumuna göre dinlemeyi sevdiği pek çok şarkı vardır. Özellikle mutluluğunuzu, üzüntünüzü, neşenizi ve daha birçok duyguyu yaşarken şarkılar sizi tamamlayan unsurlardan biri olur.  Herkes sesi güzel olsun ya da olmasın şarkıların büyüsüne kapılıp anın tadını çıkarmayı tercih eder.

Herkesin duygu durumuna göre dinlemeyi sevdiği pek çok şarkı vardır. Özellikle mutluluğunuzu, üzüntünüzü, neşenizi ve daha birçok duyguyu yaşarken şarkılar sizi tamamlayan unsurlardan biri olur.  Herkes sesi güzel olsun ya da olmasın şarkıların büyüsüne kapılıp anın tadını çıkarmayı tercih eder. Anlamını ve tonunu sevdiğiniz pek çok şarkının içinde çiçeklerin geniş yer kapladığını sıklıkla görmüşsünüzdür. Adını taze çiçeklerden alan şarkıları dinlerken ister istemez kedinizi çiçek bahçelerinin içinde hayal ediyor olabilirsiniz. 

Şarkıların size hissettirdikleri, anılar, paylaşılanlar ve daha birçok şey favorileriniz arasında yer almasına yetiyor. Çiçekli şarkıların geniş yer kapladığı seçenekleri merak ediyor olabilirsiniz. İşte içinde çiçek geçen şarkılardan bazıları:

 

Papatya Gibisin Beyaz ve İnce - Tanju Okan 

Nostaljik bir şarkı olarak hala dillerden düşmeyen Papatya Gibisin Beyaz ve İnce şarkısı sevilerek dinleniyor.  İçinde çiçekler geçen şarkı denilince herkesin aklına Tanju Okan’ın bu şarkısı geliyor. Tıpkı papatyalar gibi zarif bir aşkı ifade eden bu şarkı sözleriyle de bunu destekliyor. Sevgilinin papatya olarak ifade edildiği bu şarkıyı bir de sözlerini düşünerek dinlemeye ne dersiniz? 

 

Güller ve Dudaklar - Zuhal Olcay 

İçinde çiçek geçen şarkılar söz konusu olduğunda hiç şüphesiz akla ilk gelen güller olur. Türk müziğinde geniş yer kaplayan gülleri hem şarkılarda hem de türkülerde görmeniz mümkün. Güller ve Dudaklar  şarkısı da duygusal tarafıyla hüzünlü ton bırakıyor kulaklarınızda. 

 

Ayva Çiçek Açmış - Candan Erçetin 

Candan Erçetin’in sesinden çiçekleri ve baharı sıklıkla duymuş olabilirsiniz. Duygusal ve neşeli şarkıların adresi olan Candan Erçetin, Ayva Çiçek Açmış şarkısı ile kulakları şenlendiriyor. Baharı anımsatan ayva çiçek açmış ifadesini onun eşsiz sesinden dinleyebilirsiniz. 

 

Mevsim Çiçekleri - Evrencan Gündüz 

Çiçek isimleri çoğunlukla nostaljik ve klasik halini almış şarkılarda geniş yer kaplıyor. Bunun yanı sıra günümüzde de çiçeklerin yer aldığı pek çok şarkı var. Mevsim Çiçekleri adlı şarkısıyla Evrencan Gündüz bunun en güzel örneği olarak kulakların pasını siliyor. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler