Juliet Gülü ve Anlamı Nedir?

Juliet gülü, dünyanın en pahalı taze çiçeklerimden biridir. Kayısı renginde olan çiçekleri ve kayısıya benzeyen mis gibi kokusu ile olağanüstü bir canlılığa sahiptir. Oldukça hassas olan bu nadir çiçek, hastalıklara karşı oldukça dayanıksızdır.

Juliet gülü, dünyanın en pahalı taze çiçeklerimden biridir. Kayısı renginde olan çiçekleri ve kayısıya benzeyen mis gibi kokusu ile olağanüstü bir canlılığa sahiptir. Oldukça hassas olan bu nadir çiçek, hastalıklara karşı oldukça dayanıksızdır. Servet değerinde olan bu bitki hakkında detaylı bilgi elde edebilmek için yazının tamamını okumaya devam etmelisiniz.

 

 

Juliet Gülünün Anlamı

Juliet gülü, güzel ve diğer çiçeklere göre ayırt edici yaprakları olan kendine özgü bir güldür. 2005 yılında İngiltere’de David Austin tarafından 15 yılın sonunda yetiştirilen ilk güllerden biridir. David Austin, bu çiçeğe William Shakespeare'in trajik hikayesine konu olan ana karakter Juliet'in adını vermiştir. 

Soğuk kayısı tonlarında bir ingiliz gülü olan juliet, narin tomurcuk ve şakayık şeklinde olan yapraklara sahiptir. Son derece güzel görünüme sahip olan bu özel çiçek, bahçe bitkisi olarak bahçenize harika dokunuşlar yapabilir. Çalı, zengin ve verimli olan topraklarda gelişme gösteren juliet gülü, o kadar güzeldir ki adını büyük bir aşk yaşayan Romeo ve Juliet’ten almıştır. Bu romantik gül, ilgi gösterildiği zaman hızlı bir büyüme gösterecektir. 

Juliet Gülü Toprağa Nasıl Dikilmelidir?

Juliet gülü büyümeye başlarken, karakteristik özelliklerini dikkate almak ve bu prosedürün bütün kurallarına uymak çok önemlidir. Dikim işlemi fidanlar ile yapılmalıdır çünkü bir bitki ana çalı özelliği olmadan tohumlardan büyüme gösterebilir. Bu sebeple tohumlar hiçbir zaman çiçek açmayabilir.

Ekim yapacağınız tarihin sonbahar mevsimine denk gelmesine özen göstermelisiniz. Toprağı verimli olup aynı zamanda doğru zamanda gübreleme işlemini yaparsanız, filizler uzun yıllar boyunca çiçek açarak sizi memnun edecektir.

Güller Arasında Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalıdır?

İyi verim almayı istiyorsanız, bu gülleri üçlü gruplar halinde dikmelisiniz. Bu dikim yöntemi, güllerin beraber büyümesini sağlar ve yoğun birleşimleri ile benzersiz bir görünüm oluşturur. Üstelik bu dikim şekli, bakımın kolay yapılmasına da yardımcı olur. Juliet gülünü en verim aldığınız çiçeklerden biri yapabilmek ve en iyi sonucu elde edebilmek için bakımını doğru bir şekilde yaptığınız zaman bu durum, çiçeğinizin gelişiminde etkili olacaktır.

Juliet Gülü Ne Tür Toprakları Sever?

Bu güller, ister killi ya da kumlu toprak olsun, hemen hemen her türlü toprakta yetişebilen bir tür olsa da çok iyi bakım yapmanız gerekir. Doğru bakım yapılmadığı zaman, istediğiniz verimde çiçekler elde edemezsiniz. 

Toprağını iyi bir şekilde havalandırmak çok önemlidir.  Bu gül, doğru bir şekilde bakıldığında mis kokulu çiçekleri ile sizi ödüllendirir. Zaman zaman toprağına doğru miktarda gübre eklenmesi daha verimli olmasını sağlayacaktır. Köklerinin solmasını istemiyorsanız toprağının kurumasına izin vermemelisiniz.

Çalılarının yaşlanmaya başladıkça kokularının daha güzel olduğu bu özel çiçeğin, uygun koşullarda bakımının yapıldığından emin olmak çok önemlidir. İyi bir bakım, bitkinizi her türlü zarardan kurtarabilir. 
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler