Kadınlar Gününde Alınabilecek Çiçekler ve Anlamları

Her yıl 8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor. Din, dil, ırk fark etmeksizin emek veren, üreten; yaşı, mesleği fark etmeksizin tüm kadınlara adanan bu özel günde siz de sevdiklerinize görüntüsü kadar anlamı da güzel olan çiçekler armağan edebilirsiniz.

Her yıl 8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor. Din, dil, ırk fark etmeksizin emek veren, üreten; yaşı, mesleği fark etmeksizin tüm kadınlara adanan bu özel günde siz de sevdiklerinize görüntüsü kadar anlamı da güzel olan çiçekler armağan edebilirsiniz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde siz de sevdiklerinizin yanında olduğunuzu, onlara olan güven ve desteğinizi hissettirip teşekkür edebileceğiniz çiçek ve anlamlarını sizin için toparladık.

1-Zerafet ve Şıklığın Çiçeği: Orkide

Orkide, zarafet, şıklık, aşkı ve sadakati temsil eder. Cinsine ve bakımına göre yılda 1-4 kez çiçek açar. Fakat açtığı zaman tüm dikkatleri üzerine çekecek güzellikte ve güzel kokusuyla kendini belli eder. Orkideler çiçekleri renklerine göre farklı anlamları simgeler;

  • Beyaz Orkide çiçeği: Saf sevgiyi temsil eder. En çok tercih edilen orkide çeşididir. Dayanıklı bir çiçek olması ise anlamını bir o kadar güçlendirmiştir.
  • Fuşya Orkide: Sevecenliği ve samimiyeti temsil eder. Canlı tonlarının güzelliği ve sedefimsi dokusuyla vazgeçilmez çiçekler arasında yer almaktadır.
  • Sarı Orkide: Dostluk, sıcaklık ve aileyi temsil eder. Nadir bulunan çiçeklerdir. Siz de özel ve nadir rastlandığı düşündüğünüz kadınlara sarı orkide hediye ederek samimiyetinizi pekiştirebilirsiniz.
  •   Mor Orkide: Asaleti temsil eden mor orkide, anlamını yüzyıllar boyunca kraliyet ailelerinin ve asil soydan gelenlerin vazgeçilmezi olan mor renginin özelliğinden almıştır. Zarif ve göz alıcı rengiyle romantizm ve duygusallığı ifade eder.

2-Baharın Müjdesi: Papatya


Latince adı “Bellis” olan papatya güzel ve zarif anlamına gelmektedir. Baharın gelişini müjdeleyen papatyalar ince ve narin görüntüsü olan papatyalar kırılganlıklarına rağmen çok güçlü çiçeklerdir. Çiçek dilinde neşeyi, pozitifliği yansıtan papatyalar aynı zamanda iyi niyetin sembolüdür. Sevdiğiniz birinden olumlu bir yanıt bekliyorsanız ona papatya armağan edebilirsiniz.

 

3-Vazgeçilmez : Güller

Asla klişe olmayan, modası geçmeyen özel günlerin çiçeği gül, renk çeşitliliği ile birlikte birçok anlam sembol etmektedir.

  •  Beyaz Gül: Duruluk ve masumiyeti temsil etmektedir. Sağlık ve evlilik gibi kutsal seremoniler için vazgeçilmezdir.
  • Sarı Gül: Anlamı verilen kişiye göre anlam kazanıyor. Bir dostunuza armağan edilen sarı gül, dostluk bağlarının gücünü temsil ediyor. Sevgilinize armağan ettiğiniz sarı gül ise biraz kıskançlık biraz ayrılık duygularını yansıtıyor. Hediye ederken kime hediye edeceğinize dikkat etmenizi öneririz.
  • Kırmızı Gül: Aşk, tutku, cesareti ifade etmenin en özel simgesidir kırmızı gül. “Seni Seviyorum” demenin en özel ve doğru anlamıdır.
  • Pembe Gül: Beyaz güller nezaket ve şirinliği sembol eder. Hoşlandığınız birine hediye edersiniz tam anlamıyla yerine ulaşır.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler