Kalla Zambağı Özellikleri, Bakımı ve Yetiştirilmesi

Zambak görkemli yapısı ve eşsiz renk seçenekleri ile bulunduğu ortama ayrı bir hava katan türler arasında yer alır. Kalla zambağı bakımı kolay bir yapıya sahip olduğu için birçok ortamda kendine kolayca yer bulur.

Zambak görkemli yapısı ve eşsiz renk seçenekleri ile bulunduğu ortama ayrı bir hava katan türler arasında yer alır. Kalla zambağı bakımı kolay bir yapıya sahip olduğu için birçok ortamda kendine kolayca yer bulur. Kalla Zambağı soğan şekli ile alıp büyütebileceğimiz çiçek türleri arasında yer alıyor. Sonbaharda dikeceğiniz soğanları belli aralıklarla sulayarak bahara rengarenk bir Kalla Zambağı elde edebilirsiniz. Kalla zambağının bakımı ve özellikleri ile ilgili detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 

Işık 

Kalla Zambağı parlak güneş ışığını seven türler arasında yer alır. Çiçeği güneşe çıkarırken sıcağın yoğun olmadığı saatlerde direk güneş altında bırakabilirsiniz. Sürekli olarak güneş açısı ayarlamak istemiyorsanız Zambağınızı doğu ya da batı yönüne koyabilirsiniz. 

Sulama 

Kalla Zambağı düzenli olarak suya ihtiyaç duyan ve sulak alanları seven bir tür. Özellikle gölet ya da çamurlu alanlarda yaşıyorsanız Kalla Zambağını sulamanıza gerek kalmayabilir. Sulama esnasında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Öncelikle Kalla Zambağını sulamadan önce 2-3 cm derinliğine kadar toprağın kurumuş olması gerekiyor. Sulama yaparken belli bir süre sonra  saksının altında su bırakmamaya dikkat edin. 

Sıcaklık

Kalla Zambağı sıcaklık açısından seçici bir tür olarak biliniyor. Kalla Zambağının bulunduğu ortamın 18-23 derece arasında olması gerekiyor. İdeal sıcaklığını ayarlayarak Kalla Zambağının hızlı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

 

 

Toprak 

İlk kez Kalla Zambağı yetiştirecek olan birçok çiçek sever, uygun toprak karışımının nasıl olması gerektiğini merak ediyor. Bu zambak türü için standart olarak yapılan saksı toprağı karışımlarını tercih edebilirsiniz. Toprak seçiminde pH dengesini ayarlamaya dikkat edin. 

Saksı Seçimi 

Saksı çiçeği olarak tercih edebileceğiniz Kalla Zambağı soğan halindeyken ve diğer büyüme evrelerinde farklı saksılara ihtiyaç duyabilir. Bu çiçek türünü gelişim dönemine bağlı olarak farklı saksılara yerleştirebilirsiniz. 

Gübreleme 

Kalla Zambağı büyütmek isteyen birçok insan, çiçek için gübre ve toprak seçimine büyük önem veriyor. Bu çiçek türünde gübre desteği uygulamanız şart değil. Toprak dengesini sağlamak için dilerseniz Kalla Zambağına gübre eklemesi yapabilirsiniz. Bu aşamada amonyum bulunmayan gübreleri tercih etmenizde fayda var. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler