Kardelen Çiçeği Hikayesi ve Bakımı

Doğada yer alan pek çok çiçek türü kendine özgü yapısı ve hikayesi ile karşınıza çıkıyor. Bazı çiçekler ise hikayesine uygun özelliklerini bünyesinde barındırarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Özellikle kış aylarında karşınıza çıkan bir mevsim çiçeği olan kardelen çiçeği de adı ile uyumlu bir hikayeye sahip.

Doğada yer alan pek çok çiçek türü kendine özgü yapısı ve hikayesi ile karşınıza çıkıyor. Bazı çiçekler ise hikayesine uygun özelliklerini bünyesinde barındırarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Özellikle kış aylarında karşınıza çıkan bir mevsim çiçeği olan kardelen çiçeği de adı ile uyumlu bir hikayeye sahip. Yumru şeklinde köklere sahip olan kardelen çiçeği koyu yeşil renkli ve uzun bir boyla karşınıza çıkıyor. Ters bir şekilde duran kardelen çiçeği, çan gibi asılmış şekli ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Saf ve masumane bir duruşa sahip olan kardelen çiçeği kış aylarına farklı bir hava katıyor. 

 

 

Kardelen çiçeğinin hikayesini merak edenler için işte cevabı; 

Kardelen çiçeği, menekşeyi çok sever ve her ilkbahar mevsiminde buluşurlarmış. Kardelen ile menekşe arasındaki sevgi bağını diğer çiçekler bir süre sonra kıskanır hale gelmişler. Kardelen, kışın soğuk günlerinde hiç bir çiçeğin açmaya  cesaret edemediği dönemlerde menekşe çiçeği için ortaya çıkarmış. Bu cesaretine rağmen kardelen, beklediği menekşeye ulaşamamış ve hayal kırıklığından gözlerini kapayarak, karlar üzerinde hayatına son vermiş. 

Kardelen Çiçeğinin Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar 

Kardelen çiçeği kış şartlarına karşı dirençli ve cesaretli oluşu ile biliniyor. Oldukça dayanıklı bir çiçek olan kardeleni yetiştirirken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar. Her türde olduğu gibi kardelen çiçeğinde de aşırı yapılan uygulamalar solmalara neden olabilir. İlk kez kardelen çiçeği yetiştiriyorsanız etraflı bir araştırma sonucunda işe koyulabilirsiniz. Kardelen çiçeğine bakarken dikkat edeceğiniz bazı noktaları aşağıda bulabilirsiniz. 

 

Güneş açısını doğru ayarlayın

Bazı çiçeklerin güneşi alış açısı ve ihtiyaç duyduğu güneş miktarı büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak güneş ışınlarının aşırı ve dik gelmesi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Kardelen çiçeği doğrudan güneş almaktan hoşlanmayan bir tür. Direk güneş ışığı kardelen çiçeğine zarar verebilir. Bu nedenle ev ortamında yetiştiriyorsanız dolaylı yerden  güneş almasını sağlayın. Odanızın perdesinden süzülerek gelen güneş ışığı, kardelen için oldukça ideal.

Sıcaklık dengesini önemseyin

Soğuğa karşı dayanıklı olması ile bilinen kardelen çiçeği, ısı konusunda oldukça hassas. Ani soğuk ve sıcak hava değişimleri kardelen çiçeğini olumsuz etkileyebiliyor. Uzun süre soğuk ya da sıcak havaya maruz kaldığında kardelen çiçeğinin kökleri zarar görebilir. Ev ortamında kardelen yetiştiriyorsanız ortam sıcaklığının 12 derecenin altına düşmemesinde fayda var. 

 

 

Yaz aylarında suyunu ihmal etmeyin 

Kardelen çiçeğinin fazla su istemeyen türler arasında yer aldığını duymuş olabilirsiniz. Bakımı kolay gibi görünen bu çiçek türünü yaz aylarında susuz bırakmamanız gerekiyor. Diğer mevsimlerde fazla sulama yapmasınız dahi, yaz aylarında suyunu devamlı su takviyesi yapmak oldukça önemlidir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler