Kasımpatı Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Kimi zaman cenaze çiçeği olarak adlandırılan kasımpatı, kimi zaman ölümsüz aşkın simgesi olmuştur. Farklı anlamları beraberinde getiren kasımpatı çiçeği aynı zamanda rengarenk görüntüsü ile akıllardaki yerini alıyor. Birçok hikayeye konu olan kasımpatı çiçeği özellikle kasım ayının gelişiyle birlikte hayatınıza giriyor.

Kimi zaman cenaze çiçeği olarak adlandırılan kasımpatı, kimi zaman tıpkı güller gibi ölümsüz aşkın simgesi olmuştur. Farklı anlamları beraberinde getiren kasımpatı çiçeği aynı zamanda rengarenk görüntüsü ile akıllardaki yerini alıyor. Birçok hikayeye konu olan kasımpatı çiçeği özellikle kasım ayının gelişiyle birlikte hayatınıza giriyor. Özellikle balkonda kendine yer bulan kasımpatı çiçeğini pek çok alanda kolayca yetiştirmeniz mümkün. Huyuna ve suyuna dikkat ettiğiniz sürece kasımpatı çiçeğinin renkli ce canlı yüzünü görmeye devam edebilirsiniz. Kendine özel bir bakım rutini ile gelen kasımpatı çiçeği ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar bu yazıda yer alıyor. İşte kasımpatı çiçeğinin öne çıkan özellikleri; 

Kasımpatı çiçekleri yaklaşık 50-150 cm yüksekliğine kadar ulaşabilen türlerdir. 
Büyük çiçek başlarına sahip olan kasımpatılar görkemli bir şekilde uzar. 
Kasımpatı çiçeğinin rengi genelde tıpkı lale gibi beyaz, sarı veya pembe seçeneklerde olur. 
Bazı Avrupa ülkelerinde ve Japonya’da ölümü sembolize eden bu çiçek, ülkemizde sonsuz sevgiyi ve sevdayı temsil eder. 

Kasımpatı Çiçek Bakımı

Krizantem olarak da bilinen kasımpatı çiçeğinin ihtiyaç duyduğu temel bakım rutinlerini yerine getirdiğiniz sürece dertsiz bir taze çiçek olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle toprak ayırt etmemesiyle ön plana çıkan kasımpatılar, hemen hemen her toprakta yetişebilir. Zahmetsiz yapısına rağmen oldukça güzel olan kasımpatılar, sonbaharın gelişiyle birlikte rengarenk çiçeklerini göstermeye başlar. 

 


 

Genel olarak kasımpatı çiçeği bakmak isteyenlerin bilmesi gereken belli detaylar var. Aşağıdaki adımlara dikkat ederek eşsiz güzellikteki kasımpatıları yetiştirmeye devam edebilirsiniz. 

  • Güneşli ve yarı gölge ortamda bulundurarak kasımpatıları daha iyi şekilde büyütebilirsiniz. 
  • Kasımpatı çiçeği küçük budamalar ister. Bu nedenle kuruyan, zamanı geçen çiçekleri kesmeniz gerekir. Sonbaharda esen şiddetli rüzgarlar bitkiyi tahrip etmesin diye kasımpatı budamanız  gereken bir çiçek türü. 
  • Kasımpatıları budamak için tercih edilecek zaman dilimi mayıs ayı olabilir. 
  • Saksı ve çiçek yataklarına ekerek kasımpatıları yetiştirebilirsiniz. 
  • Çiçeklenme dönemi genelde haziran, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşir.
  • Hızlı ve kolay çimleneceğinden ekstra bir özen göstermeniz gerekmiyor. 
  • Sık sık su isteyen bir bitki olduğu için düzenli olarak sulamayı ihmal etmeyin. 
  • Kasımpatılar için tohum ekimi ocak ayından mart ayına kadar sürer. 
  • Saksıya dikmek için ise çiçeklenmesini bekleyin. 
whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler