Kedi Otu (Kedi Nanesi) Nedir ?

Günlük hayatta herkesin içmekten büyük keyif aldığı çeşitli bitki çayları vardır. Günümüzde pek çok bitki ve çiçeğin çay halini görmek mümkün. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde bitkileri günlük rutinine eklemek isteyenlerin yanı sıra farklı ihtiyaçlar için de bitkiler tercih edilebilir. 

Günlük hayatta herkesin içmekten büyük keyif aldığı çeşitli taze bitki çayları vardır. Günümüzde pek çok bitki ve çiçeğin çay halini görmek mümkün. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde bitkileri günlük rutinine eklemek isteyenlerin yanı sıra farklı ihtiyaçlar için de bitkiler tercih edilebilir. 

Kedi otu bitkisi ülkemizde geniş yer kaplayan ve kullanımı yaygınlaşan türlerden biridir. Bu nedenle ülkedeki pek çok aktarda kurutulmuş ya da toz halinde kedi otunu bulmanız mümkündür. Kedi otu çoğunlukla uyku sorunlarında kullanılan ve etkinliği kanıtlanan nadir bitkilerden biridir. En önemli özelliği bu bitkinin kökünde saklıdır. Kedi otunun kökünde yer alan hesperidin ve de linarin adlı antioksidanlar sayesinde yatıştırıcı etkisini hissetmeniz mümkündür. 

Kedi otu başlangıç olarak uyku sorunlarında kullanılan özel bir bitkiydi. Özellikle uyku kalitesini artırdığı için düzenli olarak tüketilebilir. İçimi ve kullanımı oldukça kolay olan kedi otu aynı zamanda pek çok faydayı beraberinde getirir. Strese iyi gelen özelliğiyle de bilinen kedi otu serotonin seviyesini yükseltmesi ile bilinir. 

Kedi otunun faydalarını ve merak ettiğiniz tüm soruların cevabını aşağıda bulabilirsiniz. 

Kedi Otu Nerelerde Kullanılır?

Kedi otu birden farklı kullanım alanı ile günlük hayatta geniş bir yer kaplar. Özellikle kadınlar menopoza gireceği zaman ya da girdikten sonra çeşitli sıkıntılarla karşılaşabilir. Bu noktada kedi otu kadınlara büyük bir rahatlama sağlar. Adet öncesi dönemde  ve ağrılı geçmekte olan adet dönemlerinde kedi otu kökü etkili bir ağrı kesici özelliği üstlenebilir. 

Aynı zamanda kedi otu huzursuz bacak sendromunda bazı semptomların azalmasını sağlar. Günlük hayatta belli rahatsızlıklara çözüm sunan kedi otunu kullanırken ölçülü tüketmenizde fayda var. Her bitkide olduğu gibi kedi otunu da fazla tüketmek çeşitli sorunlara neden olabilir. 

Kedi Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Günümüzde bitki çayları geniş bir yer kaplar. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve uykusunu düzene sokmak isteyenlerin pek çoğu bitki çaylarından destek alır. Kedi otu çayı da kadın hastalıkları ve uyku gibi sorunlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılanların başında gelir. 
Tam kıvamında ve faydalı bir kedi otu çayı yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı adımlar mevcut. Özellikle miktar ve tüketimle ilgili detaylara dikkat etmekte fayda var. 

Öncelikle yaklaşık olarak iki çay kaşığı kedi otu kökünü hazırlayın. Tercihinize göre 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Daha sonra 2  bardak su hazırlayarak işleme başlayabilirsiniz. kaynama noktasına yakın olan suyun içine  iki çay kaşığı kedi otu kökünü ekleyebilirsiniz. Daha sonra 30 dakika kadar demlenmeye bırakabilirsiniz. Tadı acı gelirse bal ekleyebilirsiniz. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler