Kılıç Çiçeği Nedir & Bakımı Nasıldır?

Peygamber kılıcı olarak da bilinen kılıç çiçeği, güzel uzun yaprakları ve renk çeşitliliği ile tanınan tropik bir bitkidir. Bazı türleri kalın, sarı kenarlı yapraklara sahip iken, bazıları çarpıcı yeşil çizgilere sahiptir. Hemen hemen her dekor stilinizi tamamlayarak odanızın harika çiçek sepeti görünümü almasını sağlayabilirler. Kılıç çiçeği, etli bir tür olduğu için çok dayanıklı bir bitkidir.

Peygamber kılıcı olarak da bilinen kılıç çiçeği, güzel uzun yaprakları ve renk çeşitliliği ile tanınan tropik bir bitkidir. Bazı türleri kalın, sarı kenarlı yapraklara sahip iken, bazıları çarpıcı yeşil çizgilere sahiptir. Hemen hemen her dekor stilinizi tamamlayarak odanızın harika çiçek sepeti görünümü almasını sağlayabilirler.

Kılıç çiçeği, etli bir tür olduğu için çok dayanıklı bir bitkidir. Bakımı en kolay çiçek türlerinden biridir ve bu nedenle iç mekan çiçekleri yetiştirmeye yeni başlıyorsanız bu çiçek tam da aradığınız bitkilerden biri olabilir. Bu bitkinizi bir ay boyunca sulamayı unutsanız bile muhtemelen ölmeyecektir. Bu nedenle kılıç çiçeği bakımı için korkmanızı gerektirecek çok önemli detaylar bulunmamaktadır.

Kılıç çiçeği her ne kadar dayanıklı bir bitki olsa da, bitkinizin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için bazı tavsiyelere ihtiyacınız olabilir. Bu yazımızda kılıç çiçeği bakımı ile ilgili bazı tüyolar bulacak ve bitkinize mükemmel bir şekilde bakmanız için gerekli bilgilere sahip olacaksınız.

 

 

Kılıç Çiçeği Nedir?

20 ila 30 cm arasında büyüyebilen, uzun ince yaprak şeklinde yetişen, suya dayanıklı olan ve fazla bakım gerektirmeyen bir bitkidir. Çiçeğin yapraklarında sarı, yeşil ve karışık desenlerin farklı tonları vardır. Kuşkonmazgiller familyasından gelen kılıç çiçeğinin farklı türlerine denk gelebilirsiniz.

Kılıç çiçeğini pek çok kişinin evinde yetiştirmesinin temel sebeplerinden biri az bakım gerektiren bir çiçek olmasıdır. Bu dayanıklı çiçeği hem evde hem de bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Nispeten kuru ortamlarda yaşayabilen bu bitkinin ne kadar dayanıklı olduğunu görünce ondan vazgeçemeyeceksiniz.

 

Kılıç Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Kılıç çiçeği neredeyse hiç bakım gerektirmez dersek yanılmış olmayız sanırım. Evde yetiştirirken en sık yapılan hatalardan biri çok fazla su vermek olabilir. Bu bitkinin zayıf yönü fazla sulanmaya dayanıksız olmasıdır. Doğaları gereği fazla suya ihtiyaç duymazlar. Bu çiçeği evinizde yetiştiriyorsanız, sadece saksıdaki toprak tamamen kuruduğunda sulamalısınız. Aksi takdirde fazla su, çiçeğinizin çürümesine neden olabilir.

 

Toprak

Kılıç çiçeği kök çürüklüğüne müsait bir bitkidir. Bu nedenle hava geçirgenliği iyi olan toprağa ekilmesi çok önemlidir. Mineral bakımından zengin ve geçirgenliği olan toprakları tercih edebilirsiniz.

 

Sıcaklık

Bitki kolaylıkla büyüyebilse de bitki için ideal sıcaklık, oda sıcaklığıdır. İç ortamlar için uygun sıcaklıklarda büyüme gösterse de normal sıcaklıklarda dış mekanlar için de kolaylıkla uyum sağlayabilir ama direkt güneşte veya kısmi gölgede birkaç saat aydınlandığından emin olmalısınız.

 

Sulama

Bu bitkide, aşırı sulamanın köklerin çürümesine ve bitkinin ölmesine neden olabileceğini unutmamak önemlidir. İdeal olan, toprağı hissetmek ve kuru olduğunda suyu ölçülü olarak vermektir. Sulama süresini tam olarak ayarlamak için toprağın nemli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 

Işık ve Konum

Kılıç çiçeği çok çeşitli ışık koşullarını tolere edebilir. Kısmi gölgede ve düşük ışık koşullarında iyi sonuç verirler, ancak yaprakları fazla ışığa maruz kaldığında daha parlak hale gelebilir.

 

Saksıda Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kılıç çiçeğinin yetiştirilmesi çok kolay olduğu için biraz özenle, yapraklarını görkemli hale getirebilmeniz mümkündür. Uygun sulama koşulları ve düzenli saksı değişimi ile bitkinizi yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Kılıç Çiçeği Ne Zaman Dikilmelidir?

  • Kılıç çiçeğini dikmek için belirlenmiş bir zaman yoktur. Ancak, hızlı bir şekilde toparlanabilmeleri için daha fazla güneş ışığının olduğu aylarda dikmek daha sağlıklı sonuç elde etmenizi sağlayabilir.
  • Zaten evinizde size kökünden genç yapraklar vermiş bir kılıç çiçeğiniz varsa, toprak değişirken küçük filizleri başka bir saksıya koyabilirsiniz.
  • Ekim işlemi sırasında yaprağa zarar vermemek ve süreci hızlandırmaya dikkat etmelisiniz.
  • Toprağa su vermek ve sıkıştırmak da önemli noktalardan biri olduğunu unutmamalısınız.
whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler