Kışın Saksıda Hangi Çiçekler Yetişir?

Her mevsim birbirinden özel bitki ve çiçekleri beraberinde getiriyor. Mevsime özel çiçek açan ve daha canlı görünen pek çok bitki türü mevcut. Özellikle ev ortamında kış aylarında dahi yetişen çiçekler, çiçek severlerin dikkatini çekiyor.

Her mevsim birbirinden özel bitki ve çiçekleri beraberinde getiriyor. Mevsime özel çiçek açan ve daha canlı görünen pek çok taze bitki türü mevcut. Özellikle ev ortamında kış aylarında dahi yetişen çiçekler, çiçek severlerin dikkatini çekiyor. Düşük sıcaklıkta dahi varlığını koruyan çiçek türlerinin çoğu saksıda yetişmeye uygun. Birbirinden güzel ve enerjisi yüksek çiçek türleri sayesinde yaşam alanınıza ayrı bir hava katabilirsiniz.

 Özellikle saksıda yetişen ve sizi yormayan çiçek türlerini arıyorsanız işte birkaç örnek; 

 

Kardelen 

Kış aylarının vazgeçilmez çiçeği olarak bilinen kardelen, hüzünlü hikayesiyle akıllardaki yerini alıyor. Görüntüsüyle de hüznünü yansıtan kardelen çiçeği, kış aylarında karın yağmasıyla birlikte çiçek açmaya söz veren iki çiçeğin hikayesiyle anılıyor. Farklı görüntüsüyle dikkat çeken kardelen çiçeğini dilerseniz kış aylarında saksıda yetiştirebilirsiniz. 

 

 

Kalanchoe 

Kalanşo çiçeği koyu yeşil yapraklarıyla göz kamaştıran bir tür. Bu çiçek turuncu, pembe, beyaz, sarı gibi renkte açan çiçekleriyle kış aylarında evinize renk katıyor. Sukulent ailesine ait olan kalanchoe çiçeği özellikle kolay bakımıyla karşınıza çıkıyor.  Bu sayede kalanchoe çiçeğine kış aylarında dahi kolayca bakabilir ve güzelliğini seyredebilirsiniz. 

 

 

Sardunya 

Akdeniz iklimine ait olan sardunyalar kış aylarında sakıs içerisinde yetiştirebileceğiniz bir tür olarak karşınıza çıkıyor. Balkonları renkli çiçekleriyle süsleyen sardunyalar keskin kokusuyla biliniyor. Uzun ömürlü bir bitki olarak karşınıza çıkan sardunyaları korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç yöntem var. Özellikle ılık ve havadar bir alanda tutmaya özen gösterin. 

 

Yılbaşı Çiçeği 

Kış mevsiminde açan bir çiçek mi var diyebilirsiniz. Yılbaşı çiçeği kış aylarında açan nadir çiçek türlerinden biri. Eşsiz görüntüsü ile sizi kendine çeken yılbaşı çiçeğini geniş saksılarda veya vazo çiçeği olarak dekorasyonunuza katabilirsiniz. Hoş rengi ve yapısıyla evinize neşe katan yılbaşı çiçeği genelde pembe ve tonlarında renklere sahip.

 

Yelken Çiçeği 

Barış çiçeği adı ile bilinen yelken çiçeği kış aylarına uyum sağlayan türler arasında yer alıyor. Barış çiçeği olarak da bilinen yelken çiçeğini sevdiklerinizin gönlünü almak için özür hediyesi olarak da hediye edebilirsiniz. Koyu yeşil yaprakları ile sizi kendine çeken yelken çiçeği düşük sıcaklıkta dahi yetişebiliyor. İyi bir ışık alması için arada bir cam kenarına koymayı unutmayın. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler