Kolaylıkla Yetiştirebileceğiniz Bahçe Çiçekleri

Rengarenk taze çiçekler, herhangi bir bahçenin daha güzel ve enerjik görünmesini sağlar.  Bahçe ile uğraşmaya yeni başlayan, boş vakti fazla bulunmayan ve kendini bahçe ile yormak istemeyen insanlar için çiçeklerin bakımı her ne kadar göz korkutucu ve çok uğraştıran bir uğraş olarak görünse de bazı çiçekler ve tohumların yetiştirilmesi oldukça kolaydır.

Rengarenk taze çiçekler, herhangi bir bahçenin daha güzel ve enerjik görünmesini sağlar.  Bahçe ile uğraşmaya yeni başlayan, boş vakti fazla bulunmayan ve kendini bahçe ile yormak istemeyen insanlar için çiçeklerin bakımı her ne kadar göz korkutucu ve çok uğraştıran bir uğraş olarak görünse de bazı çiçekler ve tohumların yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Bahçenizin, komşularınızı kıskandıracak bir güzelliğe sahip olmasını sağlamak sandığınızdan daha kolay olabilir. 

Kozmos Çiçeği

İnce bir sapı olan bu zarif çiçek, sıcak havada, kurak ve verimsiz toprakta bile yaşamına devam edebilir. Bahçeyle uğraşan kişiler Kozmos çiçeğini ektikten sonra bakımına fazla ilgi göstermek zorunda kalmaz. Çiçekleri ektikten sonra onları fazla sulamaktan kaçının ve gerekliyse bir çubuğa bağlayın. Sonbahar ve kış aylarında ayaza kadar yaşamaya devam ederler. Genellikle pembe, beyaz ve turuncu renkli olan bu çiçekler böceklerle de nadiren sorun yaşarlar. Kendi tohumlarını kendileri üretirler.

           

Nergis

Altı yapraklı olarak karakterize edilen bu bitkilerin sarı ve beyaz renkleri mevcuttur ve şaşırtıcı bir biçimde bakımı çok kolaydır. Sonbahar aylarında ekilen nergis soğanları kış aylarının sonlarından ve ilkbaharın başlangıcından itibaren çiçek açana kadar fazla ilgi istemez. Çiçek açtıktan sonra dahi çok fazla gereksinimleri olmaz. Tek ihtiyaçları yeteri kadar güneş ışığı, hafif asidik, suyu emen bir toprak ve yeteri kadar sudur. Doğru bakıldığında ektiğiniz nergisler bir sonraki yıl da çiçek açacaktır.

            

Civanperçemi

Bol güneş alan, hiç çiçek ekilmemiş bir bahçede bakıma en az ihtiyaç duyan bitkilerden biri de civanperçemidir. Civanperçemi uzun ömürlü ve kuru toprağa dayanıklı bir tür olmakla birlikte her türlü toprakta yetişebilen ve çok az gübreye ihtiyacı olan bir taze bitki türü olarak bilinir. Yaklaşık seksen kadar farklı türü bulunan civanperçemi sezon boyunca çiçek açmaya devam eder. Tek yapmanız gereken kurumuş civanperçemi bitkilerini topraktan yolmaktır.

            

Zinya Çiçeği

Bahçeye tohum atmakta geç kalan çiçekçiler için hızlıca büyüyen zinya çiçeği oldukça cazip bir seçenektir. Zinya çiçekleri, çiçek açtıkları zamandan soğukların gelmesine kadar bahçeye tozlaştırıcıları çağırmak için güzel bir seçenektir. Çok fazla sulandığında ölmeye başlayan bu çiçekler bahçenize güzel kokular saçarlar. 

          

Yıldız Çiçeği

Kendi kendilerine yetebilen yıldız çiçeği ekildikten sonra pek ilgiye ihtiyaç duymaz ve doğru koşullar sağlandığında her yıl tekrardan açarlar. Bol çiçekli ve ince yaprakları olan yıldız çiçeği mor ve pembe renkleriyle yazın sonundan ilk soğuklara kadar çiçek açmaya devam ederler. Yıldız çiçeği yanlarına ekilen çiçeklerden daha uzun yaşamaya devam etmekle kalmaz, rengarenk kelebekleri de üzerlerine toplarlar.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler