Kurudukça Güzelleşen Sedef Çiçeği ve Bakımı

Her hali farklı bir güzellik yaratan Sedef çiçeği, bitki dünyasının en göz alıcı çiçeklerinden biridir. Ayrı bir güzelliği olan bu bitki, çiçek bakımına merakı olan birçok insanın dikkatini çekmektedir. İç ve dış mekanlara kolaylıkla uyum sağlayan bu bitki bulunduğu her ortamda kendinden söz ettirmeyi başarır.

Her hali farklı bir güzellik yaratan Sedef çiçeği, bitki dünyasının en göz alıcı çiçeklerinden biridir. Ayrı bir güzelliği olan bu bitki, çiçek bakımına merakı olan birçok insanın dikkatini çekmektedir. İç ve dış mekanlara kolaylıkla uyum sağlayan bu bitki bulunduğu her ortamda kendinden söz ettirmeyi başarır.

Sedef çiçeği, hem canlı hali hem de kuru hali ile oldukça sevilen bir bitkidir. Çiçek kurumaya başlayınca, dallarını besleyen tohumlar beyazlaşıp şeffaflaşır ve sedefli bir görünüm ortaya çıkar. Bu eşsiz görünümünden dolayı Sedef çiçeği adı verilmiştir. Bu bitkinin bakımı genel olarak bahçelerde yapılmıştır. İç mekanlarda daha çok kuruduktan sonra dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Her hali ile güzelliği yansıtan Sedef çiçeğinin bakımı ile ilgili detayları sizin için derledik. 

Toprak Seçimi

Sedef çiçeğinin bakımında en önemli unsur, doğru toprak seçimidir. Seçilen toprağa gerektiği kadar gübre karıştırmak önemli ipuçlarından biridir. Bahçe bakımı için uyumlu olan bu bitkinin toprağının mineral bakımından zengin olması gelişimi için uygun ortamı sağlamış olur. Evinizde bakımını yapmak istiyorsanız marketlerde bulabileceğiniz çiçek topraklarını da tercih edebilirsiniz ama belirli aralıklarla gübre desteği vermeyi ihmal etmemelisiniz. Çünkü gübre, Sedef çiçeğinin uzun süre hayatta kalmasını sağlar. Arada bir toprağını havalandırmak, bitkinizi mutlu edecektir. 

Sulama

Sedef çiçeğini, bahçede yetiştirmeyi planlıyorsanız bu bitki su ihtiyacını doğal koşullar sayesinde karşılayabilir. Fakat toprağı kurumaya başlayınca düzenli olarak sulama yapmalısınız. İç mekanlarda bakımını yapmayı için planlıyorsanız, yaz ayları da günde iki defa, kış aylarında ise günde bir defa sulamanız yeterli olacaktır. Sıcağı sevmeyen bu bitkiyi sulamayı ihmal etmemelisiniz.

Sedef Çiçeği Hangi İklimi Sever?

Sedef çiçeği sıcak havalardan pek hoşlanmaz, daha çok soğuk havaları sever. Bahçelere ve fazla soğuk olmayan her yere uyum sağlar. Soğuk havaları seviyor diye güneş görmeyen yere dikimini yapmamalısınız. Her bitki gibi Sedef çiçeği de güneş ışığına ihtiyaç duyar. Dikimini yapacağınız yerin güneş görüyor olmasına dikkat etmelisiniz. 

 

Sedef Çiçeği Nasıl Kurutulur?

Sedef çiçeğini diğer çiçeklerden ayıran en önemli özelliği, kuruduktan sonra ayrı bir güzelliğe sahip olmasıdır. Kurutmaya karar verdiğiniz zaman dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kurutma sırasında keseleri dış etkenlerden korumak ve  zarar görmelerini engellemek olmalıdır. Ev dekorasyonunda farklı bir hava katan bu özel çiçeği çok seveceksiniz.

Sedef Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Bu çiçek yalnızca tohum ile çoğaltılabilir. Bitkinin tohumlarını sonbahar mevsiminin başlangıcında eklemelisiniz. Kış aylarına doğru gelişimi devam eden bu bitki, yaz aylarında çiçeklerini açacaktır. 

İç Mekanlarda Sedef Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Sedef çiçeğinin bakımı çok kolay olduğu için iç mekanlarda da kolaylıkla yetiştirilebilir. Çiçek meraklısı olan herkes bu çiçeğe evinde yer ayırabilir. Uygun bir şekilde bakımını yaptığınız takdirde sedef çiçeği ve birçok dekoratif çiçekler ile evinize farklı bir hava katabilirsiniz.
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler