Kurutulmuş Çiçeklerden Telefon Kabı Yapımı

​​​​​​​Akıllı telefonlarımız artık günün her anında elimizde. Neredeyse bir parçamız haline gelen akıllı telefonlarımızı hem doğru kaplarla korumak, hem de sürekli görüş açımızda olduğu için renklendirmek isteriz. Bu yüzden telefonumuzu koruması için seçtiğimiz kapların görüntüsüne de dikkat ederiz. 

Akıllı telefonlarımız artık günün her anında elimizde. Neredeyse bir parçamız haline gelen akıllı telefonlarımızı hem doğru kaplarla korumak, hem de sürekli görüş açımızda olduğu için renklendirmek isteriz. Bu yüzden telefonumuzu koruması için seçtiğimiz kapların görüntüsüne de dikkat ederiz. 

Çiçekli telefon kılıfları ise çiçek severler tarafından oldukça tercih ediliyor. Biz çiçek severler, onları evlerimizde ve işyerlerimizde konumlandırarak mutlu oluyoruz. Taze çiçekleri kurutularak yapılabilecek birçok ürüne ek olarak sizlere kurutulmuş çiçeklerle telefon kabı yapımını anlatacağız. 

 

 

Renkli ve doğal görüntüsüyle herkesi kendine hayran bırakan çiçekli telefon kaplarını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere çiçekten telefon kabı nasıl yapılır anlatacağız. Bu sayede sizin de renkli ve şık bir telefon kabınız olabilir. Üstelik kendi zevkinize göre papatya ve gül gibi çiçek seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. 

Malzemeler :

Dilediğiniz kurutulmuş çiçek parçaları 

Makas 

Aseton

Reçine

Kalem

Şeffaf telefon kabı 

Şeffaf silikon

Çiçekli telefon kılıfı yaparken ilk dikkat edilmesi gereken nokta kullanacağınız çiçeğin seçimidir. Kullanacağınız çiçek baskı yöntemi ile kurutulmuş olursa düz olacağı için daha iyi bir sonuç alınabilir. Ayrıca kılıf içerisinde nasıl duracağını görebilmeniz için önceden kombinasyon denemeleri yapmanızı öneririz. 

İlk olarak kullanacağınız çiçeklerin üzerine biraz aseton dökmelisiniz. Bu çiçeklerin parlaklığını artırmak ve çiçek üzerindeki bozulmayı önlemek amacıyla kullanılan bir yöntemdir.  

Daha sonra plastik bir bardağın yarısını reçine ile doldurun ve aldığınız reçine kutusunun içerisinde çıkan sertleştirici maddeden ilave ederek 5 dakika boyunca karıştırın. (Reçine kullanımından önce açık alanda olduğunuza emin olun ve veya odanızın pencereleri açın) Sonrasında ise hazırladığınız reçineyi yine telefonun kabının üstüne yayın. Spatula ya da tahta kaşık kullanabilirsiniz. 

Daha sonrasında ise çiçekli telefon kabınızı oda sıcaklığında 24 saat bekletebilirsiniz. Bu sayede reçine tam oturacak ve kabınız uzun ömürler sizinle olacak. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler