Lavinia Çiçeği Nedir Ve Bakımı Nasıldır?

Kolay muhafaza edilebilen lavinia çiçeği, titiz bahçıvanlar için bakımı çok kolay olan bir bitki değildir; çünkü uzun sapları ve geniş yayılımı, bahçenizin diğer alanlarına yayılabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, yaz başından sonbahar mevsimine kadar göz kamaştıran uzun bir çiçeklenme dönemine sahiptir. Bitkinin tabanında ve gövdesinde bulunan, yeşil yaprakları, ilginç ve bir o kadar da güzel pembe ile koyu kırmızı çiçekler üretir.

Kolay muhafaza edilebilen lavinia çiçeği, titiz bahçıvanlar için bakımı çok kolay olan bir bitki değildir; çünkü uzun sapları ve geniş yayılımı, bahçenizin diğer alanlarına yayılabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, yaz başından sonbahar mevsimine kadar göz kamaştıran uzun bir çiçeklenme dönemine sahiptir. Bitkinin tabanında ve gövdesinde bulunan, yeşil yaprakları, ilginç ve bir o kadar da güzel pembe ile koyu kırmızı çiçekler üretir. Renkleri ile size sunacağı çiçek sepeti görüntüsüne hayran olabilirsiniz.

 

Lavinia Çiçeği Nedir?

Pembe çiçekleri olan ve zarif görüntüsüyle herkesi büyüleyen lavinia çiçeği, aynı zamanda ölüm çiçeği olarak da adlandırılır. İçerdiği bu anlam ile ulaşılamayan çiçekler arasında yer alır.

 

Lavinia Çiçeği Nasıl Yetiştirilir ?

Lavinia çiçeğini yetiştirme koşullarını her ne kadar bilmek gerekse de çeşitli koşullara tolerans gösterecek kadar esnek bir bitkidir. Bu özelliği, onu her beceri düzeyinden bahçıvan için iyi bir seçenek haline getirir. Bu bitki bol güneş ışığını sever, ancak yüksek nem seviyeleri, uzun saplara zarar vererek köklerinin çürümesine neden olabilir. Genellikle hastalıklara karşı çok dirençlidir, ancak yaprak biti istilasına maruz kalınca solabilir.

Lavinia çiçeği, serin akşamları olan bölgelerde ve iyi drene edilmiş topraklarda gelişmeyi çok sever. Çiçekleri, diğer çiçekli bitkiler kadar uzun yaşayamaz, ancak bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman bol miktarda yeni çiçekler üretmeye başlayabilir. Lavinia çiçeği genel olarak bahçelerde tercih edilse de, saksılarda da çok taze çiçekler verebilir.

 

 

Lavinia Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

Işık İsteği

Lavinia çiçeği, güneşi seven çok yıllık bir bitkidir, bu nedenle bitkinizi tam güneş alan bir alana yerleştirmelisiniz. Vahşi ve özgür alan seven bu çiçekli bitki, iç mekanda yetiştirme veya yapay aydınlatma için pek uygun değildir.

 

Toprak Seçimi

Lavinia gibi kuraklığa dayanıklı bitkiler, iyi drene edilmiş topraklarda daha hızlı gelişme gösterir. Bu bitkinin gerçekten gelişmesi ve kök çürümesi gibi koşullardan kaçınması için toprağın ortalama kurulukta olması gerektiğine dikkat etmelisiniz.

 

Sulama

Lavinia çiçeğini sulamak söz konusu olduğu zaman çok hassas davranmalısınız. Aslında, bu bitkiyi öldürmenin kesin yollarından biri de onu çok sık sulamanız olabilir. Ortalama kuruluğa ulaşan topraklarda mutlu olurlar. Bu nedenle boğulmasını önlemek için sulama programınızı minimum düzeyde tutmalısınız. Bir kez sulandıktan sonra genellikle günlük sulamaya ihtiyaç duymayacaktır. Bunu anlayabilmek için toprağına dokunarak kontrol edebilirsiniz. Toprağı tamamen kuruysa, hafif nemliliğe ulaşana kadar bitkiyi sulamaya devam edebilirsiniz.

 

Sıcaklık ve Nem

Lavinia çiçeği, sıcak günlerin ve serin gecelerin olduğu ılıman iklimleri çok sever. Sıcak havaya karşı tamamen toleranslıdırlar, ancak kavurucu sıcaklara karşı direnç gösteremeyebilirler. Bu bitkinin uzun gövdeleri çok yüksek sıcaklık ve nem seviyelerinde sağlıklı çiçekler vermeyebilir. Böyle bir iklimde yaşıyorsanız, muhtemelen çiçeğiniz uzun süre hayatta kalmayacaktır.

 

Gübreleme

Toprağınız iyi minerale sahip ise lavinia çiçeğinize gübre desteği vermenize gerek yoktur. Bununla birlikte, toprağınızın ciddi şekilde mineral bakımdan eksik olduğunu düşünüyorsanız, haftada bir defa gübre desteği verebilirsiniz.

Lavinia çiçeğinin avantajlarından biri, gelişmek için bol miktarda verimli toprak istememesidir. Kumlu veya nispeten verimsiz toprak, bu bitkinin büyümesi için yeterli olabilir ve hatta çok zengin topraklarda olduğundan daha dolgun ve daha yoğun çiçek açmasına neden olabilir.

 

Lavinia Çiçeği Anlamı Nedir?

Ölüm çiçeği olarak da bilinen lavinia Latin kökenli bir kızın adı olarak bilinmektedir. Klasik mitoloji dönemine kadar uzanan Romalıların annesi olarak bilinen Aeneas’ın eşinin adı olduğu olduğu söylenmektedir.


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler