Leylak Çiçeği Özellikleri ve Bakımı

Rengi ve adıyla hafızalardaki yerini alan pek çok çiçek ev ortamında yetiştirme için uygun şartları sunuyor. Özellikle ev içinde kolayca bakılan çiçekler birçok insanın sevdikleri arasında yer alıyor. Eşsiz rengi ve yapısı ile göz kamaştıran leylak özenle dizilmiş bir şekilde karşınıza çıkıyor.

Rengi ve adıyla hafızalardaki yerini alan pek çok çiçek ev ortamında yetiştirme için uygun şartları sunuyor. Özellikle ev içinde kolayca bakılan çiçekler birçok insanın sevdikleri arasında yer alıyor. Eşsiz rengi ve yapısı ile göz kamaştıran leylak özenle dizilmiş bir şekilde karşınıza çıkıyor. Sevdiklerinize leylaklardan oluşan güzel bir çiçek buketi hediye etmek duygularınızın en anlamlı tarifi olacaktır. Bahçenize renkli ve hoş bir görünüm kazandıran leylak baharın müjdeleyicisi olarak biliniyor. Özellikle bahar aylarında leylak kokusu geniş bir alana yayılarak varlığını size her an hissettirebilir. 

Leylak çiçeği birden farklı anavatanı sahip türlerden biri. Türkiye de leylak çiçeğinin en sık görüldüğü yerlerin başında geliyor. Dayanıklı ve kaprissiz bir yapıya sahip olan leylaklar en çok beğenilen ve bahçelerde yer alan çiçeklerden biri. Özellikle geniş bahçelere sahip olan çiçek severler birçok yere leylaklar renk katmayı tercih ediyor. 

Mevsimlik çiçeklerden biri olan leylaklar ilkbaharla birlikte serpiliyor. Bu çiçeğinin günümüzde yaşayan 30 farklı türü bulunuyor. Özellikle park ve bahçe gibi alanlarda oldukça meşhur olan leylak çiçeği en çok dikilenler arasında yer alıyor. Fazla ilgi istemeyen ve konulduğu alana kolayca uyum sağlayan leylaklar bakımı ihmal eden çiçek severlere göre. Şehir hayatının koşturmacasında birçok insan çiçeklerle ilgilenmeyi unutabiliyor. Fazla ilgi ve alaka istemeyen leylak çiçeği oldukça dayanıklı bir görünüm sergiliyor. Ancak uzun süre ihmal edildiğinde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

Leylak çiçeği genelde çalı ya da ağaçlık yapılı şekilde karşınıza çıkıyor. Leylaklar genelde belli bir boya kadar ilerleyebiliyor. Buna göre leylak çiçeği en fazla 3 ya da 4 metreye kadar uzayabiliyor. Kendine özgü kokusu ve rengi ile göz kamaştıran bu çiçek salkımlı bir yapıya sahip. Onu eşsiz kılan da leylak çiçeğinin görkemli yapısı oluyor. Ortanca çiçeği andıran leylaklar bahar aylarına renk katıyor. 

Leylak çiçeğinin bakım ipuçları ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda bulabilirsiniz. 

Leylak çiçeğinin toprak seçimi 

Bazı çiçekler toprak seçmeyen yapısı ile her ortama kolayca uyum sağlıyor. O çiçeklerin başında leylaklar yer alıyor. Leylaklar genelde bulunduğu toğrağa hızlı bir şekilde adapte oluyor. Bu nedenle özel bir karışım ya da toprak gerekmiyor. 

Leylak çiçeğinin iklim şartları 

Leylaklar zorlu ve soğuk hava koşullarına karşı dirençli oluşu ile biliniyor. Bu nedenle leylakları kış aylarında bahçenizde ya da balkonda muhafaza edebilirsiniz. 

Leylak çiçeğinin su ihtiyacı 

Genel olarak leylakların su için özel bir ihtiyacı bulunmuyor. Leylakların susuz kalmaması için belli aralıklarla sulanması gerekiyor. Kış aylarında daha dayanıklı olması için düzenli olarak leylakları sulamayı unutmayın. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler