Lilyum Çiçeği

Zambakgiller familyasından olan lilyum çiçekleri hoş kokuları ve dekoratif görünümleri ile ön plana çıkan çiçeklerdendir. Zarafetin ve asaletin temsilcisi olarak bilinen lilyumlar genellikle beyaz, sarı ve pembe tonlarında bulunurlar.

Zambakgiller familyasından olan lilyum çiçekleri hoş kokuları ve dekoratif görünümleri ile ön plana çıkan çiçeklerdendir. Zarafetin ve asaletin temsilcisi olarak bilinen lilyumlar genellikle beyaz, sarı ve pembe tonlarında bulunurlar.

Doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü gibi özel günlerde tercih edebileceğiniz lilyum çiçeklerini saksıda veya bukette tercih ederek sevdiklerinize gönderebilir, lilyum çiçeğinin üstün asaleti ile sevdiklerinize verdiğiniz sevgi ve saygıyı ifade edebilirsiniz. Saksıda lilyum çiçeklerini evinizde de rahatlıkla tercih edebilir, evde lilyum çiçeği yetiştirebilirsiniz.

Lilyum Çiçeği Bakımı 

Soğanlı bir bitki olan lilyum çiçeği her mevsim yetiştirilebilir bir çiçek olmasına rağmen lilyum çiçeklerinin en sevdiği mevsim bahardır. Bu yüzden saksı değişimi, lilyum çiçeği ekimi gibi işlemler bahar aylarında gerçekleştirilmelidir. Lilyum çiçeği ev içerisinde güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalmayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Filtrelenmiş güneş ışığına ihtiyaç duyan lilyum çiçeği bakımı için yılda bir kez toprak değişimi yeterlidir.

lilyum bakımı


Lilyum Çiçeği Sulaması

Lilyum çiçeği toprağını kurutacak derecede sıcak ve soğuk havaları sevmez. Lilyum çiçeği sulaması lilyum toprağı her zaman nemli kalacak şekilde yapılmalı, bol su vermekten kaçınılmalıdır. 21 - 25 derece sıcaklık için uygun olan lilyum çiçeği rüzgardan korunmalı ve direkt güneş alacağı ortamlardan uzak tutulmalıdır.

lilyum bakımı nasıl yapılır


Lilyum Çiçek Dikimi 

Lilyum çiçeği dikimi ve lilyum toprağı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Öncelikle soğanlı bir bitki olan lilyum saksı ortasında, kenarlarda boşluk kalacak şekilde konumlandırılmalı ve çiçeğin soğanı yukarı bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Lilyum bitkisi dikerken saksının yarısı toprak ile doldurulmalı, seçilecek toprağa ise özen gösterilmelidir. Toprağın yarısı torf ve perlit toprağı karışımından, diğer yarısı ise bahçe toprağından oluşturulabilir, kireçli ve asitli toprak kullanımından ise kaçınılmalıdır.

Lilyum dikimi için gerekli koşullar oluşturulduktan sonra sulama yaparak çiçeğinizin filizlenmesini bekleyebilirsiniz.
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler