Mayıs Ayının En Güzel Çiçekleri

Nisan yağmurları tabirini hepimiz duymuşuzdur. Nisan yağmurlarının getirdiği güzelliklerden biri ise rengarenk açan birbirinden güzel taze çiçeklerdir. Her yıl değişiklik gösteren iklim koşullarına göre değişmeyen bir gerçek varsa o da mayısta açan birbirinden güzel çiçeklerin çeşitliliğidir.

Nisan yağmurları tabirini hepimiz duymuşuzdur. Nisan yağmurlarının getirdiği güzelliklerden biri ise rengarenk açan birbirinden güzel taze çiçeklerdir. Her yıl değişiklik gösteren iklim koşullarına göre değişmeyen bir gerçek varsa o da mayısta açan birbirinden güzel çiçeklerin çeşitliliğidir. Daha önce dikkatinizi çekmemiş olabilir fakat mayıs ayı dünyanın en güzel çiçeklerinin tomurcuklanmasına ev sahipliği yapar ve rengarenk çiçekler, onların yaydığı mis kokular bizlere artık çetin kışı geride bıraktığımızı ve  yazın gelmekte olduğunu haber verir. Birlikte mayıs ayını daha da güzelleştiren taze çiçekleri inceleyelim;

Güzelhatun Çiçeği/Amaryllis Çiçeği

 

Asıl yurdu Güney Amerika olan bu güzel çiçekler Mayıs ayında, kırmızı, turuncu, pembe ve beyaz renklerde açarak etrafa güzellik saçarlar.

Şakayık 

 

Şakayıklar, bol yapraklı yapısıyla ve göz kamaştırıcı güzellikteki renkleriyle düğünlerin en gözde çiçeklerinden biridir. Pembe, beyaz ve hatta mor renklerde açan bu pastel renkli çiçekler mayıs ayının büyüsünü yansıtan en güzel çiçeklerden biridir.

Süsen/İris Çiçeği

 

Bu muhteşem güzellikteki bahçe çiçeği adını Yunanca kelime olan ‘’gökkuşağı’’ kelimesinden alır ve doğum,bilgelik ve cesaretin simgesi olarak kabul edilir.

Leylak Çiçeği

 

Etrafına mis gibi kokular saçmasıyla bilinen leylak çiçekleri mayıs ayında güzel çiçekler açan başka bir türdür. İlk aşkı ve özgüveni temsil eden leylak çiçeği üç metreye kadar uzayabilir.

Manolya Çiçeği

 

 

Manolya çiçeği en dayanıklı türlerden biri olarak anılır. Çok soğuk iklim şartlarına dayanabildiği gibi sıcak hava şartlarına karşı da oldukça dayanıklıdır. Mayısta açan güzel çiçekleri sayesinde baharın habercisi olarak algılanır.

Funda/Erica Çiçeği

 

Asıl yetiştiği yer olan Kuzey Avrupa’da soğuk hava şartlarına karşı direnciyle dayanıklı bir çiçek olarak bilinir. Ekildiği yerlerde açan mor çiçeklerle yeri halı gibi kaplayarak göz kamaştıran bir güzellik saçar. Kelt kültürüne göre sizin için özel olan birine hayranlığınızı göstermek için funda çiçeği verilir.

Hercai Menekşe

 

 

Menekşeler canlı ve çeşitli renkleriyle etrafına pozitif enerjiler saçan, güzel düşüncelerin ve özgürlüğün simgesi olarak kabul edilir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler