Misafirliğin Türk kültüründe çok önemli bir yeri vardır. Türk halkı, diğer halklar tarafından da bilindiği üzere, oldukça misafirperver bir halktır. Yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılarak devam eden misafirperverlik kültürümüzün izlerine geçmişimizde de rastlamak mümkündür. Atalarımız, geçmişte de kendilerine gelen yabancılara bile hoşgörülü şekilde kapılarını açmış ve aynı sofrayı paylaşmışlardır. 
Günümüzde ise çoğu evde misafir odası olarak tabir edilen ve misafir ağırlamak için özel olarak hazırlanan bir oda bulunur. Misafirler büyük bir saygıyla karşılanır, el üstünde tutulur ve misafire birçok ikram yapılır. Ayrıca misafirliğe giden kişilerin yanlarında birkaç parça hediyelik eşya, yiyecek içecek veya çiçek buketi götürmesi de uzun zamandır süregelen bir geleneğimizdir. Götürülen hediyenin her türlüsü makbuldür, ancak biz bu yazımızda misafirliğe giderken alınması en uygun taze çiçek türlerinden bahsedeceğiz. Tabii, duruma ve gidilen yere bağlı olarak alacağınız çiçeğin değişebileceğini göz önünde bulundurarak…

Doğum Gününe Giderken Alınabilecek Çiçekler

Doğum günü ziyaretlerinde alacağınız hediyenin yanına bir de çiçek eklemek, karşıdaki kişiyi son derece mutlu edecektir. Doğum günü ziyaretleri için menekşe, nergis, papatya, gül, zambak ve karanfil gibi çiçek türlerini seçmek en doğru karar olacaktır. Örneğin, mor menekşe sevgiyi sembolize eder ve oldukça etkileyici bir tercihtir. Eğer tercihiniz karanfil olacaksa, sarı karanfilden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Zira sarı karanfil, karşıdaki kişiye "beni hayal kırıklığına uğrattın" mesajı vermektedir ve misafirlik için uygun olmaz.

Hasta Ziyareti İçin Çiçekler

Hastalara veya hastaneden yeni taburcu olmuş kişilere ziyarete gidildiğinde çiçek götürmek çok eski bir gelenektir. Götürülen çiçek eğer hastanın sevdiği bir çiçek türüyse, hastanın morali yerine gelir ve aradaki ikili ilişkiler güçlenir. Eğer çiçek hastaneye götürülüyorsa, hastane odalarına canlı çiçek sokmak mümkün olmayacağından yapay çiçek türleri seçilebilir. Hasta ziyaretinin evde yapıldığı durumlarda ise papatya buketi, beyaz orkide, beyaz lilyum, lale, kuzgunkılıcı, iris, gül ve gerbera çiçeklerinden oluşan çiçekler seçilebilir. Bunların yanında iyileşmeyi ve sağlığı sembolize eden kadife çiçeği de iyi bir seçim olacaktır.

         

Aile Büyüklerini ve Akrabaları Ziyaret Ederken Alınabilecek Çiçekler

Aileye yapılacak ziyaretlerde çiçek götürmek, yine uzun zamandır süregelen ve büyük sembolik değere sahip olan bir gelenektir. Burada da birkaç tavsiyede bulunabiliriz. Pembe karanfil sevgi ve minnet duygularını, papatyalar mutluluğu, kırmızı karanfiller ise saygı ve hayranlığı yansıtır. Bunların yanında nergis çiçeği, zambak ve orkide çiçekleri de uygun olacaktır. Birçok farklı renkte çiçekten oluşan çiçek aranjmanları ve saksılı çiçekler de aile ziyaretleri için oldukça uygun seçeneklerdir.

         

Arkadaş Ziyareti İçin En Uygun Çiçekler

Sarı rengi, arkadaşlığı sembolize eder. Her ne kadar eşinize veya sevgilinize hediye etmek için uygun olmasa da, arkadaş ziyaretlerinde sarı renkli çiçek tercihleri oldukça iyi bir seçim olacaktır. Arkadaşlarınıza yapacağınız misafirlikler için sarı gül almayı düşünebilirsiniz. Sarı gül, iki kişi arasındaki güçlü arkadaşlığı simgeleyen bir çiçektir. Bunun yanında zambak, papatya, menekşe ve lale gibi çiçek türleri de uygun olacaktır. Eğer karşıdaki kişi arkadaşınızsa, mor gül ve kırmızı lale seçeneklerinden bir adım uzak durulabilir. Zira bu ikisi, daha çok hoşlanılan kişilere alınan çiçeklerdir.

Her Duruma Uygun Olan Çiçek: Orkide

Orkide çiçeği bakılması oldukça kolay bir çiçektir. Uzun süre boyunca solmadan dayanabilir ve ihtişamlı görünüşüyle herkesin beğenebileceği bir çiçek türüdür. Arkadaşa, sevgiliye, doğum gününe, tebrik günlerine yani neredeyse her tür misafirliğe orkide çiçeği götürülebilir. Orkidenin pembe, beyaz ve mavi olarak değişen renk seçenekleri mevcuttur. En yaygın olanı ise beyaz orkidedir. Mavi orkide çok daha nadir bulunan özel bir orkide türüdür ve karşıdaki kişiye onu önemsediğinizi hissettirmek için çok iyi bir tercihtir.

 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler