Özel Günler İçin Çelenk Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Her odayı aydınlatacak bir çelenk hazırlamaya yönelik adım adım planladığımız kılavuzumuzla vazoları bir kenara bırakarak, yaratıcı yönünüzü açığa çıkarabilirsiniz. Çelenk yapımına başlamadan önce, birkaç gün dayanacak şekilde tasarlanmış canlı çiçek çelenkleri için uzun süre taze bir his bırakan ve aynı zamanda sulayabilmeniz açısından rahatlık olabilecek bir strafor taban satın almayı tercih edebilirsiniz.

Her odayı aydınlatacak bir çelenk hazırlamaya yönelik adım adım planladığımız kılavuzumuzla vazoları bir kenara bırakarak, yaratıcı yönünüzü açığa çıkarabilirsiniz.

Çelenkler, tasarımınıza bağlı olarak ihtiyacınız olan çiçek doyumunu size verecektir. Çelenk yapımına başlamadan önce, birkaç gün dayanacak şekilde tasarlanmış canlı çiçek çelenkleri için uzun süre taze bir his bırakan ve aynı zamanda sulayabilmeniz açısından rahatlık olabilecek bir strafor taban satın almayı tercih edebilirsiniz. Çelenk tasarımınızı monte etmek için çiçek teline, kuru temizleme askısına, kolay kullanılabilen bir çift bahçe budama makasına, ince bir tele, dekorasyon için kullanmak istediğiniz renkli çiçeklere, yeşil yapraklara veya ince ağaç dallarına ihtiyacınız olabilir. Çelenk hazırlarken tam olarak nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz.

 

Doğru Bir Şekilde Yapılması Gereken Yaprak ve Çiçek Tercihi

Hazırlayacağınız çelengi renkli ve farklı çiçeklerle doldurmak için en iyi malzemeleri ararken, ilham almanız açısından etkili olabilecek birinci adım, pencerenizden dışarı ve arka bahçenizde bulunan çiçeklere bakmaktır. Bahçeniz, size hangi çiçeklerin çelenk hazırlarken uygun olduğunun ipucunu verecektir. Böylece mevsimine göre açan çiçekleri tercih edip çelenk yapımı için kullanabilirsiniz. Hazırlanma aşamasında ekleyeceğiniz yapraklar için neden kırmızı veya sarı onları dahil etmeyesiniz? Renksiz olan tarafı parlak yeşil yaprakla alt tarafı ise bol miktarda farklı renklerle doldurarak yaratıcı özgünlük sağlayabilirsiniz. 

Alternatif fikirler elde edebilmek için herhangi bir çiçekçide bulunan çiçeklerin uyumunu inceleyebilirsiniz. Gideceğiniz çiçekçide doğrudan bahçeden gelen bir düzine çiçek bulabilirsiniz. Böylece çelenk yapımı için çok farklı tasarımları kafanızda oluşturabilirsiniz. Örneğin, gül kullanmak istiyorsanız, çelenk rengine farklılık katmak için beyaz gül tercih edebilirsiniz. Çelenk hazırlarken sert yapraklı bitkiler seçmemeye özen göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

 

 

Çelenk Hazırlanma Aşamasında Nelere Dikkat Edilmelidir?