Papatya Çayının Faydaları

Bitkilerden gelen hoş lezzet ve şifalar çoğu insanın ilgisini çekiyor. Yumuşak içimi ile dikkat çeken papatya çayı da bunlar arasında yer alıyor. Gün içinde sıklıkla tüketilen papatya çayı farklı kullanım alanlarında da kendine yer buluyor.

Bitkilerden gelen hoş lezzet ve şifalar çoğu insanın ilgisini çekiyor. Yumuşak içimi ile dikkat çeken papatya çayı da bunlar arasında yer alıyor. Gün içinde sıklıkla tüketilen papatya çayı farklı kullanım alanlarında da kendine yer buluyor.

 papatya çayı faydaları

 

Bu çayın bilinen birden fazla faydası bulunuyor. Lezzeti ve sağlığa olan faydası ile bilinen papatya çayı özellikle rahatlatıcı ve gevşetici etkisi ile dikkat çekiyor. Cildiniz başta olmak üzere birçok sağlık sorunu için alternatif olarak bu çayı tüketebilirsiniz. Papatya çayı pratik bir şekilde hazırlandığı için her alanda kolayca demleyebilirsiniz. Daha pratik çözümler arıyorsanız hazır poşetler halinde sunulan tek kullanımlık çayları tercih edebilirsiniz. Ev ortamında kendi papatyanızı hazırlamak içinse cezve kullanabilirsiniz. Papatyaları aktar ve eczanelerden temin edebilir ya da kendiniz toplayabilirsiniz. Bir bardaklık porsiyon için bir tatlı kaşığı kurutulmuş papatya yeterli olacaktır. Papatya çayı faydaları ile ön plana çıksa da fazla tükettiğinizde bazı sorunlara neden olabilir. Sağlık durumunuzu göz önünde bulundurarak çay miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Papatya çayının başka hangi faydaları sağladığını merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz; 

  • Papatya çayı sinirlerinizi rahatlatır ve gevşemenizi sağlar. Bu sayede uykunuzu düzenleyebilirsiniz. Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız yatmadan önce papatya çayı tüketmenizde fayda var. 
  • Diş ağrısı günlük hayatı ve uyku düzeninizi önemli ölçüde etkilenir. Diş ağrınızı hafifletmek için papatya çayından yardım alabilirsiniz.
  • Cildinizin daima canlı parlak olması için papatya çayını düzenli olarak kullanabilirsiniz. Cilt toniği gibi kullanarak çok daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.
  • Sindirim sisteminizi düzenleyerek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Mide ağrısında ya da kramp girdiğinde papatya çayı tüketebilirsiniz. 
  • Göz kapaklarınızda belli dönemlerde iltihap ya da farklı rahatsızlıklar görülebilir. İltihaba iyi gelen papatya çayı ile bu tarz problemlere çözüm üretebilirsiniz. 
  • Şeker problemi yaşayanlar için papatya çayı düzenleyici görev üstlenir. Kan şekerinizi dengelemek için papatya çayından yardım alabilirsiniz. 
  • Her ay düzenli olarak karşılaştığınız regl sancıları bazı günlerde oldukça dayanılmaz olabilir. Gün içinde papatya çayı tüketerek karın ve bel ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. 
whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler