Papatya Kurutma Yöntemleri

Çiçekler eşsiz kokusu ve muhteşem görüntüsü ile hayatınıza renk katan güzelliklerin başında yer alıyor. Özellikle mevsiminde toplanan çiçeklerin kokusunu ve şifasını hapsetmek için bazı türler kurutulabiliyor.

Çiçekler eşsiz kokusu ve muhteşem görüntüsü ile hayatınıza renk katan güzelliklerin başında yer alıyor. Özellikle mevsiminde toplanan taze çiçeklerin, mevsim çiçeklerinin kokusunu ve şifasını hapsetmek için bazı türler kurutulabiliyor. Kırlarda geniş bir yer kaplayan papatyalar her zamana uyum sağlayan çiçeklerden biri.

 

Papatyalar genel olarak çay amacıyla tüketilen çiçek türlerinden biri olarak karşınıza çıkıyor. Bunun yanı sıra cilt ve saç bakımı gibi farklı alanlarda da kullanabilirsiniz. Bazı rahatsızlıklara iyi gelmesi ile bilinen papatyaları kullanabilmek için kurutulmuş olması gerekiyor. Mevsiminde özenle toplanan papatyaları farklı şekillerde kurutarak kullanım amacınıza uygun hale getirebilirsiniz.  Mayıs ve ağustos aylarında çiçek açan papatyaları kurutarak farklı kullanım amaçları için tercih edebilirsiniz. Genel olarak papatya kurutmak için uygulayabileceğimiz birden fazla yöntem mevcut. 

İşte papatya kuruturken uygulayabileceğiniz 3 farklı yöntem; 

Mikrodalga Fırın ile Papatya Kurutma

Farklı zamanlarda papatyayı çeşitli amaçlar için kullanmak isteyebilirsiniz. Özellikle çay olarak tüketmek ve bakım yapmak için papatya çayı harika bir tercih. Kolay ve hızlı bir şekilde papatya kurutmak için mikrodalga fırından yardım alabilirsiniz. Öncelikle topladığınız papatyaları mikrodalga fırına yerleştirin. Bu aşamada papatyaların birbirinin üzerine gelmemesine dikkat etmenizde fayda var. Kurutma işleminin ardından papatyaları ağzı kapalı bir şekilde yıl boyunca saklayabilirsiniz. 

 

 

Fırında Papatya Kurutma

Mikrodalga fırının bulunmadığı alanlarda normal fırını kullanarak papatya kurutma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için diğer yöntemde olduğu gibi papatyaları düzenli bir şekilde fırına yerleştirin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta fırının düşük ayarını seçmeniz. İyi bir kurutma için fırının en düşük ayarını kullanın. 

 

 

Güneşte Papatya Kurutma Yöntemi 

Papatyaları güneşin doğal etkisi ile kurutmak istiyorsanız bolca güneşe ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Odanın güneş alan bir kısmına papatyaları serebilir ya da pencere, balkon gibi yerlerde kurutabilirsiniz. Güneşte papatya kuruturken güneşin yoğun olduğu zamanları tercih edebilirsiniz. Özellikle ağustos ayında topladıysanız papatyaları pence önünde kolayca kurutabilirsiniz. Papatyaları güneşte kurutmak için 3 gün boyunca güneş altında kalmasını sağlayın. Daha sonra farklı bir alana koyarak 1 hafta boyunca kurutmaya devam edin. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler