Renkleri İle İçinizi Açacak Egzotik Çiçekler

Çiçekler farklı koku ve görünümlerle karşınıza çıkan eşsiz güzelliklerdir. Çeşitli çiçekler arasından size hitap eden koku ve özelliğe sahip olanı bulmak kolay olmayabilir. Özellikle egzotik kokuları seviyorsanız mevsimine göre farklı çiçekleri yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz. 

Çiçekler farklı koku ve görünümlerle karşınıza çıkan eşsiz güzelliklerdir. Çeşitli çiçekler arasından size hitap eden koku ve özelliğe sahip olanı bulmak kolay olmayabilir. Özellikle egzotik ve taze kokuları seviyorsanız mevsimine göre farklı çiçekleri yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz. 

Renkleri ile içinizi açan egzotik çiçekler hayatınıza farklı bir anlam katar. Ev ve işyerinize uyum sağlayan egzotik çiçek türlerini merak ediyor olabilirsiniz. 

İşte birbirinden güzel egzotik çiçekler; 

Afrika Ayı 

Görünüm olarak papatyaya benzeyen Afrika ayı göz alıcı yapısı ile karşınıza çıkar. Afrika ayı çiçeği beyaz rengi ile göz kamaştırırken mor kısmı ile farklı bir hava katar. Süs bitkisi olarak kullanılan bu çiçek türünü evinize, balkonunuza ve daha birçok alana yerleştirebilirsiniz. 

 

 

Alpine Aster 

Aster Alpinus olarak bilinen bu çiçek türü yıldızpatı ailesine ait bir çiçektir. Renkli ve canlı görünümü ile dikkatleri üzerine çeken Alpine Aster çiçeği mor, pembe ve mavi çiçekleriyle karşınıza çıkar. Egzotik bir çiçek olan bu bitki geç ilkbahar yaşayan bölgelerde veya yaz başlarında varlığını hissettirir.  Bazı bölgelerde Alpine Aster çiçeğinin açması için yaz mevsiminin ilerlemiş olması gerekebilir. 

 

Amazon Zambağı 

Güney Amerika’nın gölge seven çiçeklerinden olan Amazon Zambağı görkemli yapısı ile sizi kendine çeker. Bir çeşit saksı çiçeği olan amazon zambağını evinize konuk edebilirsiniz. Yılda iki defa çiçeklenen amazon zambağı beyaz rengi ile göz alıcı bir alan yaratmanızı sağlar. 

 

Begonia Fairlady 

Begonia fairlady çiçeği daha çok gölgeden hoşlanan bir türdür. Zarif bir yapıya sahip olan bu yabancı çiçek yeşil yaprakları ile göz kamaştırır. Gölgede yaşamasına rağmen begonia fairlady güneşli alanlara da kolayca uyum sağlayabilir. 

 

Kanarya Otu 

Botanikteki adı gaillardia aristata olarak bilinen kanarya otu renk cümbüşü ile karşınıza çıkar. Görünüm olarak papatyaya benzeyen kanarya otu çiçeği farklı renk seçeneklerini beraberinde getirir. Özellikle  sarı, turuncu ve kırmızı tonları ile kanarya otunu görebilirsiniz.

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler