Şans Bambusu Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıldır?

Karmaşık gövdeleri ve dikkate değer esnekliği ile şanslı bambu mükemmel bir iç mekan bitkisidir. İster acemi bir bahçıvan, ister iç mekan bitkilerinizi süslemek isteyen deneyimli bir çiçek yetiştiricisi olun, şanslı bir bambu bitkisi her seviyeden bahçıvan için uygun bir seçenektir. Öyleyse gelin hep birlikte bu çiçeğin bakımının nasıl yapılacağını inceleyelim.

Karmaşık gövdeleri ve dikkate değer esnekliği ile şanslı bambu mükemmel bir iç mekan bitkisidir. İster acemi bir bahçıvan, ister iç mekan bitkilerinizi süslemek isteyen deneyimli bir çiçek yetiştiricisi olun, şanslı bir bambu bitkisi her seviyeden bahçıvan için uygun bir seçenektir. Üstelik sevgiliye çiçek seçenekleri arasında en popüler olan bitkilerden biridir. Öyleyse gelin hep birlikte bu çiçeğin bakımının nasıl yapılacağını inceleyelim.

 

Şanslı Bambu Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Şanslı bambu çiçeğinin bakımı, stresi azaltmak için rahatlatıcı hobi seçeneklerinden biri olabilir. Bu bitkiyi evlerde ve işyerlerinde yetiştirmek oldukça kolaydır. Bununla birlikte, masa üzerinde, pencere kenarında ve bahçe gibi yerlerde bakımı kolay bir şekilde yapılabilir. Üstelik bu çiçeğin iyi şans, sağlık ve mutluluk getirdiğine inanılır. Refah ve şans getirdiğine inanılan bu bitkiyi sevdiklerinize hediye ederek iyi dileklerinizi iletebilirsiniz. iç mekanlarda bu çiçeği büyümek için çok az özen göstermeniz yeterlidir. Şanslı bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için bazı ipuçları arıyorsanız, aşağıda belirtilen önemli noktalara göz atabilirsiniz.

 

Güneş Işığı

Şanslı bambu, direkt güneş alan ortamlardan hoşlanmaz bu nedenle günün belli saatleri güneş gören alana yerleştirmeniz çok önemlidir. Doğrudan güneş ışığı yaprakları kurutur, bu nedenle bitkinizi parlak bir pencerenin önüne yerleştirmekten kaçınmalısınız. Sararan yapraklar kulağa nasıl geliyorsa aynen o şekilde görüneceğinden emin olabilirsiniz. Çok güneşte kalan çiçeğin yapraklarının  uç kısımları neredeyse gerçekten yanmış gibi kahverengiye yakın bir renk alacaktır. Çiçeğinizin yaprakları biraz sararmış görünüyorsa, bambunuzu daha az ışık alan bir alana taşımalısınız.

 

Sulama

Bitkinizin toprağının hafif nemli olduğundan emin olmalısınız. Toprağın çok kurumasına izin vermeyip, aynı zamanda aşırı sulamaktan kaçınmalısınız; çünkü aşırı sulamak, bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir. Bambu, yaşamak için fazla suya ihtiyaç duymaz ama suda da yetiştirilebilir. Bambunuzu suda yetiştirmeyi seçerseniz, köklerinin daima suyla kaplı olduğundan emin olmalısınız. Şanslı bambunuzu mutlu ve sağlıklı tutmak için haftada bir defa suyunu değiştirmelisiniz; çünkü suyunda yosun oluşmaya başlayabilir. Yosun oluşmasını engellemek için kabını düzenli olarak temizleyip, suyunu değiştirmelisiniz. Klor seviyeleri düşük olduğu sürece, bambu çiçeğinin içmesi için musluk suyu uygundur. Daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, şanslı bambunuzu sulamadan önce suyun içerisindeki klorun buharlaşmasını bekleyebilirsiniz.

 

 

Şanslı Bambu Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Şanslı bambu çiçeği, bakımı zor olmayan çiçek türlerinden biridir. İlk aşamada sağlıklı bir bambu çiçeği tercih ederseniz, işiniz sandığınızdan daha kolay olacaktır. Bitki seçimini yaparken, yapraklarının canlı ve parlak olmasına dikkat ederek işe başlayabilirsiniz. Bu çiçek toprakta ya da suda büyüyebilir, Bu nedenle sizin için en rahat olanı tercih ederek bitkinizi yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Evcil Hayvanınız Varsa Dikkat Etmelisiniz

Şanslı bambu, kediler ve köpekler için zehirli olabilir. Bu yüzden bitkinizi evcil hayvanınızın ulaşamayacağı bir yere bıraktığınızdan emin olmalısınız. Bu çiçek, evcil hayvanınız tarafından tüketilirse, koordinasyon bozukluğu, salya akması, halsizlik, kusma, ishal, karın ağrısı ve göz bebeklerinde büyüme gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Şanslı bambunun, sadece insanlar için zehirli olmadığı düşünülmektedir.

 

Şanslı Bambu Eğrisi Nasıl Yapılır?

Bambu eğrileri, en popüler şanslı bambu şekillerinden biridir. Bu eğrileri nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

Öncelikle herhangi bir karton kutunun bir tarafını kesmelisiniz. Daha sonra bitkinizi bu kutunun içine yerleştirmelisiniz. Kutuyu, açık tarafı bir ışık kaynağına bakacak şekilde ayarlamaya dikkat etmelisiniz. Bitki ışığa doğru eğilmeye başlayana kadar bitkinize her zamanki bakımını yapmaya özen göstermelisiniz. Bitkiyi hafifçe döndürdükten sonra ışığa doğru büyümeye devam ettiğine şahit olacaksınız. Bitkiyi hafifçe eğilirken döndürmeye devam ederek, aynı yönde döndürürseniz sonunda istediğiniz şekli almaya başlayacaktır. Son olarak bitkinin yapraklarını sarmal olarak budayarak çok ağır hale gelmesini engelleyebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler