Sevgililer Günü'nde Alınabilecek Çiçekler

Her çiçeğin ifade ettiği bir duygu vardır. Doğru  seçilmiş bir çiçek, sözler ile anlatılamayan duyguları çoğu zaman kolaylıkla anlatabilir. Özellikle hayatınızdaki insan söz konusuysa, sevginizi, sadakatinizi, güveninizi ifade etmenin ya da aranızdaki kırgınlıkları çözmenin en iyi yolu bir çiçek almaktır.

Her çiçeğin ifade ettiği bir duygu vardır. Doğru  seçilmiş bir çiçek, sözler ile anlatılamayan duyguları çoğu zaman kolaylıkla anlatabilir. Özellikle hayatınızdaki insan söz konusuysa, sevginizi, sadakatinizi, güveninizi ifade etmenin ya da aranızdaki kırgınlıkları çözmenin en iyi yolu bir çiçek almaktır. Sevgililer Günü için de doğru çiçeği seçerek duygularınızı net bir şekilde ifade edebilirsiniz. 


Sevginizi İfade Etmenin En İyi Yolu!  


Zarafetin ve nezaketin simgesi olarak kabul edilen orkide, sevginizi ifade etmek için iyi bir tercih olabilir. Eski zamanlardan beri bereket ile ilişkilendirilmiş olan orkide, doğum, yeni iş tebriği, evlilik gibi durumlarda iyi dilekleri belirtmek için de tercih edilir. Sevgilinize orkide alarak, hem onun zarafetini ifade edebilir hem de uzun ve bereketli bir birliktelik temenninizi belirtebilirsiniz. Ayrıca orkide tanrıçaların çiçeği olarak bilinir ve kalbinizin tanrıçasına Sevgililer Günü’nde hediye etmek için harika bir tercih olacaktır.

orkide


Pembe rengin ise başlı başına sıcak bir çağrışımı vardır. Pembe gül sevgiyi ve arkadaşlığı temsil eder. Ayrıca dünyanın her yerinde minnet ifadesi için kullanılan bir çiçektir. Görünümü ve kokusuyla, sıcak, tatlı duyguları yansıtır. Hayatınızdaki kişiye pembe bir gül alarak sıcak duygularınızı yansıtabilir ve sözlerin ifade edemediği birçok şeyi söyleyebilirsiniz.


Bir Çiçek, Bin Sorunu Çözer    


Sevdiğiniz insanla aranızdaki anlaşmazlıkları çözmenin ve tartışmayı sona erdirmenin en iyi yolu bir çiçek hediye etmektir. Kırgınlığınızı ya da özrünüzü güzel bir çiçek ile belirtebilirsiniz.


Karanfil, özlemin sembolü olarak bilinir. Hüzünlü bir çiçektir ve kırık kalbin ifadesidir. Aranızda bir kalp kırgınlığı söz konusuysa, özleminizi ya da hüznünüzü belli eden bir karanfil ile bunu çözebilirsiniz. Sevdiğinizi ne kadar özlediğinizi anlatmanın en iyi yolu da bir karanfil hediye etmek olacaktır.


Hayatınızdaki insana sitem duyduğunuz zamanlar olacaktır. Sitemi ifade etmenin en naif yolu da bir zambak hediye etmektir. Zambak, genellikle kötü olaylar yaşandığını ifade etmek için tercih edilir. Fakat bunun her zaman kötü bir anlama sahip olmadığını da belirtmekte fayda var. Zambak, erkeklere en çok gönderilen çiçekler arasındadır ve genellikle Sevgililer Günü, evlilik yıldönümü gibi önemli günleri unutan kişilere sitem olarak gönderilir. Sevdiğiniz insana sitem duyuyorsanız bunu da bir zambak ile ifade edebilirsiniz.

zambak


Sevginin Vazgeçilmez İfadesi: Kırmızı Gül 


Güller, Sevgililer Günü denilince akla gelen ilk simgelerden biri. Birçoğumuzun zihninde sadece bu gülle değil, aşk ve tutkuyla bütünleşmiş bir çiçek. Kırmızı ateşin rengi olduğu için kırmızı gül aşkı ve tutkuyu sembolize eden bir çiçek olarak kabul edilir. Sevgilinize tek ya da birden çok kırmızı gül alabilirsiniz fakat adetlerin tek sayı olmasına özen göstermelisiniz.

kırmızı
</div> <script type= { "@context": "https://schema.org", "@type": "NewsArticle", "headline": "Sevgililer Günü'nde Alınabilecek Çiçekler", "image": [ "https://www.tazecicek.com/images/blog_placeholder.png" ], "author": [{ "@type":"Organization", "name": "tazecicek", "url": "https://www.tazecicek.com/" }] }

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler