Solmayan Gül Nedir? Solmayan Gül Bakımı Nasıl Yapılır?

Sevdiklerinizi mutlu etmek için birden farklı yol ve hediye seçeneği vardır. Bazı hediyeler ise her zaman klasikler arasında yer alır. Güller ve çiçekler herkes için bu klasiklerin başında yer alır.

Sevdiklerinizi mutlu etmek için birden farklı yol ve hediye seçeneği vardır. Bazı hediyeler ise her zaman klasikler arasında yer alır. Güller ve çiçekler herkes için bu klasiklerin başında yer alır.

  solmayan güller

 

Sevdiğinize alacağınız bir gülün çok daha anlamlı ve kalıcı olmasını isteyebilirsiniz. Solmayan gül çeşitleri sayesinde sevdiklerinize unutulmaz bir hediye verebilirsiniz. Solmayan güller özel yöntemler kullanılarak  elde edildiği için yoğun bir bakım aşamasından geçer. Bu çiçekler ortalama 2 yıl boyunca canlılığını ve parlaklığını korumaya devam eder. Özel bir şekilde muhafaza edildiği için uzun süre herhangi bir bakıma dahi gereksinim duymaz. Solmayan güller birçok renk çeşidi ile karşınıza çıkar.  Tercih ettiğiniz solmayan gül çeşidine göre çiçeklerin ömürleri değişiklik gösterebilir. Genel olarak 2 -4 yıl boyunca gülleriniz ilk günkü canlılığı ile size eşlik eder. Bu süre zarfında solmayan gülünüzü nasıl korumanız gerektiğini merak edebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek solmayan güllerinizi nasıl koruyacağınızı öğrenbilirsiniz; 

Güneş ışığından koruyun 

Güller eşsiz kokusu ve canlı renkleri ile her güne anlam katar. Sevginizi ve duygularınızı ifade etmenizi sağlayan gülleri uzun yıllar saklamak isteyebilirsiniz. Solmayan güllerin uzun süre aynı canlılığı koruması için bulunduğu yer büyük önem taşır. Doğrudan güneş ışığı alan bir yere bıraktığınızda gülün daha kısa sürede solmasına neden olabilirsiniz. Solmayan gülünüzü güneş ışığı almayan gölge bir alanda muhafaza edebilirsiniz. 

Su ile temas ettirmeyin

Solmayan güller özel bir yöntemle hazırlandığı için sıradan çiçeklerden farklı bir bakım şekline ihtiyaç duyar. Normal gülleri belli bir süre vazoda saklayabilirsiniz ancak solmayan güller farklı şekilde korunduğu için bu tarz uygulamalara gerek kalmaz. Solmayan gülleri su ile temas ettirdiğinizde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. 

Fiziksel temastan kaçının 

Çiçekler söz konusu olduğunda herkes dokunmak ya da koklamak ister. Ancak solmayan güller farklı bir yapıya sahip olduğu için bu tarz uygulamalardan kaçınmanız gerekbilir. Özel yöntemlerle saklanan solmayan güllere elle temastan kaçınmanız çok daha yerinde bir uygulama olur. Elinizle temas eden güller daha kısa sürede bozulabilir. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler