Sonbaharda Açan Çiçekler

Kış bastırırken bile soğuk havalara göğüs germekten ve yılın en karanlık günlerini aydınlatmak için renk cümbüşü yaratan sonbahar çiçekleri vardır. En iyi görüntüye sahip olabilmek için biraz ileriye dönük planlama yapmak gerekir. İlkbaharda çiçeklerden verim alabilmek daha kolayken, kış aylarına girerken işiniz biraz zor olabilir.

Kış bastırırken bile soğuk havalara göğüs germekten ve yılın en karanlık günlerini aydınlatmak için renk cümbüşü yaratan sonbahar çiçekleri vardır. En iyi görüntüye sahip olabilmek için biraz ileriye dönük planlama yapmak gerekir. İlkbaharda taze çiçeklerden verim alabilmek daha kolayken, kış aylarına girerken işiniz biraz zor olabilir. Aralarından seçim  yapabileceğiniz birbirinden farklı çiçek çeşidi var.  Sonbaharda açan çiçekleri siz de merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız çiçeklerin listesine göz atmalısınız. Sonbaharın taze çiçekleri ile birlikte sevdikleriniz için en güzel hediyeleri seçerek onları mutlu edebilirsiniz.

 

 

Çiğdem

Çiğdemler, bahçeler için en iyi bilinen sonbahar çiçeğidir. Sonbaharın bu mücevheri, yapraklarını dökmeye başlamadan önce bile çiçeklerini renk şöleni yapmaya zorlar. Çarpıcı renkte olan mavi yapraklarıyla sıra dışı renk kombinasyonu yaratmanıza fırsat yaratır. Sonbahar çiğdemleri yağışlı havaları sevmeyebilir, bu nedenle onları yağıştan etkilenmeyecekleri yerlere dikmelisiniz.

 

 

Yıldız Çiçeği

Bu yumrulu bitkilerin rengarenk çiçekleri, yaz aylarında açılmaya başlar, ancak diğer uzun ömürlü taze bitkiler solmaya başladığı zaman boş kalan boşluklara yerleşerek, sonbaharda en güzel çiçekleri ile size görsel şölen sunarlar. Yıldız çiçeği, sıcak ve renkli olan olağanüstü görüntüsüyle renk yelpazesinde çiçekler açar. Büyümeye başladığı zaman bu çiçek, bahçenizde harika bir görüntü yaratır. Bu görüntüde oluşan güzelliği görünce onlardan vazgeçemeyeceksiniz.

Narin

Yaz sezonuna dramatik bir son vermek için mükemmel bir tercihtir. Cesur pudra pembesi çiçekleriyle parlak bir sonbahar sabahı nefes kesici manzara oluşturur. Bu renkli çiçekler, sonbahar mevsimi boyunca kendilerini koruma konusunda tam bir ustadırlar. Uzun yaprakları kış aylarında bile soğuk havalara direnerek hayatta kalmayı başarır. 

 

 

Nergis

Sonbahar mevsiminde, parlak ve canlı renkleri ile bahçenizde renk cümbüşü yaratırlar. Daha güzel verim alabilmek için tohumlarını taş döşemelere serperek ya da fide şeklinde olanları bahçenizde belli aralıklarla dikerek daha önce hiçbir yerde göremeyeceğiniz doğal manzara yaratabilirsiniz. Şaşırtıcı derecede dayanıklı olan nergisler, her toprakta yetişebilir. Güneş ışığını çok sevmeyen bu çiçeği dikeceğiniz yeri doğru seçmelisiniz.

 

 

Karanfil

Sadece renginin kusursuzluğu için değil, kokusu için de karanfilleri ekip huzurun tadını çıkarmalısınız. Karanfil çiçeği, sonbahar mevsimi için mükemmel bir kokuya sahiptir. Don olaylarına dayanıklı olmasa da sonbahar mevsimi boyunca sizinle olmaya devam edebilir. 

 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler