Sümbül Bakımı

Birden farklı rengi ve tasarımıyla  dikkat çeken çiçekler her ortama uyum sağlaması ile biliniyor. Ev ve iş yeri gibi alanlara renk katan çiçek çeşitleri arasında sümbüller de var. Birden fazla renk seçeneği ile karşınıza çıkan sümbüller özel bakımıyla da çiçek severlerin dikkatini çekiyor.

Birden farklı rengi ve tasarımıyla  dikkat çeken çiçekler her ortama uyum sağlaması ile biliniyor. Ev ve iş yeri gibi alanlara renk katan çiçek çeşitleri arasında sümbüller de var. Birden fazla renk seçeneği ile karşınıza çıkan sümbüller özel bakımıyla da çiçek severlerin dikkatini çekiyor.

Belli bir dönemde yapılan bakımlar yerine yıl boyu ilgi  isteyen çiçeklerin başında geliyor sümbüller. Sümbüller hoş kokusu ve kendine özgü tasarımı sayesinde her ortama kolayca uyum sağlıyor. Sevilen bahar çiçekleri arasında bulunan sümbüller uzun ömürlü bir saksı çiçeği olması ile biliniyor. Her mevsim aynı canlılığını koruyan bir sümbüle sahip olmak için dikkat etmeniz gereken birçok ayrıntı mevcut. Aşağıdaki adımlara göz atarak sümbül bakımı hakkında bilinmesi gerekenleri kolayca öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. 

Güneş ışığına dikkat edin 

Çoğu çiçek çeşidi güneş ışığına ihtiyaç duyması ile biliniyor. Söz konusu sümbüller olduğunda ise ışığın açısı ve sıcaklık gibi faktörler büyük önem taşıyor. Sümbüller doğrudan güneş ışığı istemediği için dolaylı bir şekilde güneş almasını sağlayın. Dolaylı ışıklar yoluyla canlılığını koruyan ve büyümeye devam eden sümbülleri çok sıcak olmayan bir açıda muhafaza edebilirsiniz. 

Hava koşullarına göre yerini değiştirin 

Sümbüller hassas ve bakım isteyen özel türler arasında yer alıyor. Sümbüllere rüzgarlı ve soğuk hava koşullarında ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Böyle durumlara karşı çiçeği olumsuz hava şartlarından etkilenmeyeceği bir cepheye yerleştirebilirsiniz. Hava akımının olduğu bir ortamda sümbüller kolayca etkilenebilir ve canlılığını yitirebilir. 

Ortamın uygun sıcaklıkta kalmasını sağlayın 

Sümbüller belli bir sıcaklık seviyesinde canlılığını koruyarak büyür. Mevcut sıcaklık seviyesinin altında ya da üstünde bir hava koşulunda beklediğiniz büyümeyi elde edemeyebilirsiniz. Sümbüller için genellikle 14 ya da 15 derece gibi sıcaklıklar idealdir. Bunun altında bir sıcaklıktan sümbüller olumsuz etkilenebilir. 

Suyunu ihmal etmeyin 

Bazı çiçekler belli dönemlerde suya ihtiyaç duysa da sümbülleri düzenli olarak sulamak gerekir. Yaz aylarında ve diğer dönemlerde verilecek su miktarı mevsim şartlarına göre artıp azalabiliyor. Özellikle yaz aylarında haftada en az 2 kez sulama yaparak canlı kalmasını ve büyümesini sağlayabilirsiniz. Bu nedenle sümbülleri susuz bırakmamaya ve düzenli bir şekilde aynı işlemi tekrar etmeye özen gösterin. 

Toprağının nemli kalmasını sağlayın

Sümbüllerin ideal bir şekilde büyüyebilmesi için yerine getirilmesi gereken birçok adım mevcut. Özellikle su ve toprak bakımı ayrı bir önem taşıyor. Düzenli olarak verdiğiniz suyun tüm saksıya eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Toprağın aynı oranda ıslanmasının yanı sıra başka detaylara da dikkat etmek gerek. Sulama işleminden sonra saksının altındaki tabakta su bırakmamaya özen gösterin. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler