Taze Çiçek Bakımı

Çiçekler günlük yaşama farklı bir enerji ve hoş koku katan muhteşem parçalardır. Özellikle birden farklı özel gün ve an için çiçeklerden yardım alan insan sayısı oldukça fazla. Birçok insan sevdiklerine olan duygu ve düşüncelerini etkili bir seçenek olan çiçekler sayesinde ifade ediyor.

Çiçekler günlük yaşama farklı bir enerji ve hoş koku katan muhteşem parçalardır. Özellikle birden farklı özel gün ve an için çiçeklerden yardım alan insan sayısı oldukça fazla. Birçok insan sevdiklerine olan duygu ve düşüncelerini etkili bir seçenek olan çiçekler sayesinde ifade ediyor. Özellikle sevginizi işaret eden çiçek türleri ile aradığınız şeyi yakalamanız mümkün. 

Birden farklı çiçek türü arasında en çok dikkat çekenler taze çiçekler oluyor. Hoş kokusu ve görkemli yapısı ile taze çiçekler bulunduğu alana farklı bir hava katıyor. Taze çiçekelr her ne kadar eşsiz bir görünüme sahip olsa da onların bakımı oldukça önemli. Bu noktada birçok çiçek sever taze çiçek bakımının nasıl olması gerektiğini merak ediyor. Siz de taze çiçek bakmayı seviyorsanız bazı püf noktalara ihtiyaç duyabilirsiniz. 

İşte taze çiçek bakımı ile ilgili dikkat etmeniz gereken detaylar;

Saklama koşulları 

Tercih ettiğiniz taze çiçeğin size ulaşma şekline göre farklı ihtiyaçlarınız olabilir. Özellikle vazo, saksı ya da topraklı bir şekilde geliyorsa taze çiçek için farklı saklama koşullarına gereksinim duyabilirsiniz. Bu noktada çiçeğin türünü önemseyerek uygun bir saklama yapmanız gerekir. Eğer çiçeği saklamak için kurutmayı düşünüyorsanız sorunsuz bir şekilde bu işlemi yapmak için gereken şartları araştırabilirsiniz. Onun dışında kısa süreli saklamalarda size gelen ambalaj eşliğinde çiçeği bir kenara yerleştirebilirsiniz. 

Su ihtiyacı 

Bazı taze çiçek türleri için vazo ve su ihtiyacı oluşabilir. Özellikle taze çiçeğini solana kadar saklamak isteyenler farklı alternatiflere yönelir. Bu noktada öncelikle çiçeğin türüne göre bir vazo ve su ekleyerek işleme başlayabilirsiniz. Solma süresini uzatmak için suyuna bu işlemi uzatan sirke, şeker, saç spreyi gibi alternatiflerden yardım alabilirsiniz. 

 

sulama

 

Güneş ışığı

Taze çiçeğin türüne göre güneş ışığını alıp almaması farklı bir öneme sahip olabilir. Özellikle solmaya müsait çiçek türlerinin güneş ışığı alması zararlı olabilir. Bu nedenle taze çiçeğinizi ev ya da çalışma ortamında tutuyorsanız gölge bir alana koyabilirsiniz. Ancak kurusun diyorsanız güneş ışığı harika bir etki yaratabilir. 

Koruyucu Etkenler 

Birçok çiçek sever, taze bitkisini daha uzun süre ve doğru şekilde saklamak için gereken yöntemlere başvurur. Bu noktada sıklıkla kimyasal ve doğal koruyuculuk sağlayan ürünlerden destek alınır. Genel olarak çiçeği uzun süre vazoda yaşatmak için sirke, şeker, çamaşır suyu gibi koruyuculardan destek alınabilir. Aynı zamanda kuruma esnasında da farklı koruyucuları deneyebilirsiniz. 
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler