Taze Çiçek Nasıl Anlaşılır?

Doğanın muhteşem hediyesi olan taze çiçekleri evinizde ya da bahçenizde dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz. Çiçeklerin dekoratif güzellik kazandırmalarının yanında hem doğada hem de insanın ruh hali üzerinde ki olumlu etkileri oldukça değerlidir. Özellikle yalnız yaşayan bireyler, evlerinde canlı çiçek besleyerek onlara özel bir duygu ile yaklaşır.

Doğanın muhteşem hediyesi olan taze çiçekleri evinizde ya da bahçenizde dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz.  Çiçeklerin dekoratif güzellik kazandırmalarının yanında hem doğada hem de insanın ruh hali üzerinde ki olumlu etkileri oldukça değerlidir. Özellikle yalnız yaşayan bireyler, evlerinde canlı çiçek besleyerek onlara özel bir duygu ile yaklaşır. Bu sayede enerjilerini yükselterek güne huzurlu ve mutlu başlamış olurlar. Bunun dışında yoğun iş hayatı temposundan sıkılanlar için huzur verici tek adres olmuştur. 

İç mekanlarda tercih edilen yapay çiçekler, genellikle dekoratif amaçlı kullanılır ve insanlar ile aralarında duygusal bağ kurulamaz.  Yapay çiçeklerin tek amacı, ortama dekoratif güzellik katmaktır. Çiçekler ile bağ kurmak istiyorsanız canlı çiçekler sizin için daha uygun olacaktır. Onlarla zaman geçirdiğiniz her an ruhunuzu dinlendirmiş olursunuz. Size vereceği pozitif enerji sayesinde daha iyi hissedebilirsiniz.

Taze Çiçekler

Bulundukları her mekanın atmosferini değiştirip hayat katan, doğanın enerjisini evinizin içerisine taşıyan taze çiçekler, size iyi ev arkadaşı olacaktır. Üstelik siz onun varlığından mutlu olup, bakımını yaptığınız takdirde sizinle yaşamaktan memnun olacaktır. Gelin hayatınızda olabilecek en sadık dostlardan biri olan taze çiçek örneklerine göz atalım.

Salon Palmiyesi: Salonunuzda büyük bir bitki sahibi olmak isterseniz palmiyeler tam da size göredir. Bu bitkiye yer verebilmek için salonunuzun ona uygun büyüklükte olması gerekir.

Limon Ağacı: Ağaç olduğuna aldanıp evde bakımı zor olur diye düşünmeyin. Kendisi ağaç olmasına rağmen ev içerisinde bakımı oldukça kolaydır. Sarı ve yeşil tonları ile birlikte verdiği hoş kokusu bulunduğu ortama sofistike bir görünüm katacaktır. 

 

Yuka: Çok büyük olmayıp fazla yer kaplamayan bu bitki palmiyeye benzer. Odanızın bir köşesinde ona yer verdiğiniz zaman uzun uzun sohbetlerde sizi sadece dinleyerek eşlik edecektir.

Paşa Kılıcı: Çok fazla gün ışığına ihtiyaç duymayan bu bitkiye, salonunun bir köşesinde yer ayırabilirsiniz. Şık görüntüsü ile bulunduğu ortama renk katar. 

Deve Tabanı: Evde bakabileceğiniz en büyük bitkilerden biri olan deve tabanı, ilgiyi çok sever. Doğrudan güneş ışığı almayı sevmez ama aydınlık ortam ister. Doğanın yeşil görüntüsünü evinize taşımak için muhteşem bir seçenektir. 

Kraton Bitkisi: Taze çiçek kategorisinde bulunan ve iç mekan süs bitkilerinden biri olan kraton bitkisi, ev hayatınızı canlandıracak görüntüye sahiptir. Saksıda yetiştirilen bu bitki yapraklarının göz alıcı güzelliği ile bulunduğu ortama aydınlık katacaktır. 

Ficus Benjamin: İhtişamlı ve havalı görüntüsü ile dikkatleri hemen üzerine toplayan ficus benjamin, tropikal ortam sevenler için en ideal canlı çiçek seçeneklerinden biridir. Bu sevimli bitki bulunduğu ortama özel bir dokunuş katacaktır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler