Taze Çiçek Ve Otlarla Tütsü Yapımı

Eşsiz kokuları günlük yaşamda geniş bir yer kaplayan çiçekler farklı kullanım alanlarına sahip. Özellikle sevdiklerinize olan duygularınızı ifade etmenizi sağlayan çiçek ve bitkiler farklı amaçlar için kullanılabilir.

Eşsiz kokuları günlük yaşamda geniş bir yer kaplayan çiçekler farklı kullanım alanlarına sahip. Özellikle sevdiklerinize olan duygularınızı ifade etmenizi sağlayan çiçek ve taze bitkiler farklı amaçlar için kullanılabilir. Çiçeklerden gelen eşsiz koku ve görünümü farklı alanlara taşıyabilirsiniz. Taze çiçek ve otlardan yapılan tütsüler sayesinde bulunduğunuz alanın enerjisini yükseltebilirsiniz. 

Ev ortamında kolayca tütsü hazırlamanıza imkan tanıyan çiçekler ile aradığınız hoş koku ve ambiyansa ulaşabilirsiniz. Tütsüler genelde yoga ve meditasyon gibi uygulamalarda etkiyi artırmak için kullanılan etkili bir yöntemdir. Bunun yanı sıra akşam evinizde otururken rahat bir uyku için de tütsü yakmayı deneyebilirsiniz. 

Taze çiçek ve otların bir araya gelmesi ile oluşan tütsüler hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Çiçeklerin büyülü kokusunu tütsüye taşımak için aşağıdaki detaylara dikkat edebilirsiniz. 

Tütsü yapmak için öncelikle pamuk ipi, kurutulmuş çiçeklere, makas, ısı geçirmez plakaya ve askıya ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Öncelikli bu malzemeleri hazırlamak ve çiçekleri kurutmakla işe başlayabilirsiniz. 

Kurutmak istediğiniz çiçeklerin sağlarını ortalama 15 cm olarak şekilde kesin ve fazla yaprakları alın. Çiçeklerin kokularını tam olarak vermesi için bu aşamayı atlamamanızda fayda var. 

Çiçek ve bitkilerden oluşan demeti sıkı bir şekilde pamuk ipliği ile bağlayabilirsiniz. Bunun için en az 5 ya da 8 kez üzerinden geçmenizde fayda var. Çiçeklerin ve otların bir arada olması için ipi iyice bağladıktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz. 

Çiçekler ve otlar kuruduktan sonra artık tütsüleme işlemine geçebilirsiniz. Bu aşamada tütsüyü yakabilmeniz için ısıya dayanıklı bir çanaktan yardım almanız gerekir. Tütsü yakma sırasında daha sağlıklı bir kullanım için bitkileri asma yöntemi ile yakmayı deneyebilirsiniz. 

Hangi Taze Çiçek ve Otlar Tütsüde Kullanılabilir?

Tütsü yakmak için kullanabileceğiniz birçok taze çiçek ve ot türü mevcut. Geniş bir yelpaze olduğu için aklınıza gelebilecek pek çok bitki ve çiçeği tütsü yapımında kullanabilirsiniz. Tütsüde kullanılan çiçekler ve otlar kadar ek ürünler de önemlidir. Özellikle aromatik yağlardan destek alarak tütsüyü çok daha hoş kokulu bir hale getirebilirsiniz. Bu noktada sandal ağacı yağı, badem yağı, vanilya ve misk yağı gibi seçeneklerden destek alabilirsiniz. 

Tütsü yapımında geniş yer kaplayan çiçekler ve otlar hangileri diyorsanız işte cevabı;

Adaçayı 
Ardıç 
Lavanta
Tarçın 
Orkide
Gül

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler