Telgraf Çiçeği Bakımı & Çeşitleri

İç mekanlarınızı ve salonlarınızı bitkilerle süslemek istediğiniz zaman size telgraf çiçeğini tavsiye edeceğiz. Telgraf çiçeği, ışıltılı taç yapraklarıyla göz kamaştıran naif bir çiçektir. Bulunduğu yerin nem dengesini koruyan bitkilerden biri olması nedeniyle çok sık tercih edilen çiçekler arasına girmeyi başarmıştır. Bir masanın üzerinde, bir pencerenin kenarında veya bahçede kolayca yetiştirilebilir.

İç mekanlarınızı ve salonlarınızı bitkilerle süslemek istediğiniz zaman size telgraf çiçeğini tavsiye edeceğiz. Telgraf çiçeği, ışıltılı taç yapraklarıyla göz kamaştıran naif bir çiçektir. Bulunduğu yerin nem dengesini koruyan bitkilerden biri olması nedeniyle çok sık tercih edilen çiçekler arasına girmeyi başarmıştır. Bir masanın üzerinde, bir pencerenin kenarında veya bahçede kolayca yetiştirilebilir. Pijama desenini andıran çizgili görünümünden dolayı  damadın pijama çiçeği olarak da bilinir.

Telgraf çiçeğinin, bakımı ve yetiştirilmesi kolay olan bitkiler arasındadır. Hemen hemen her ortamda verimli bir şekilde büyüyüp çiçek açarlar. Sadece birkaç bakım tekniği bilmeniz onun gelişip büyümesi için yeterli olacaktır. Şimdi bitkileri sevenler ve telgraf çiçeği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için telgraf çiçeğinin bakımı ile ilgili ipuçlarını sıralayalım. Birçok çeşidi bulunan bu çiçeği daha yakından tanımaya ne dersiniz?

 

 

Telgraf Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Toprak Seçimi

Telgraf çiçeğinin toprağının geçirgen olmasına ve mineral bakımından zengin olmasına özen göstermelisiniz. Uygun toprak seçimi yapıldığı zaman uzun süre canlı kalan çiçekleri ile sizi ödüllendirecektir.

 

Sulama

Sulanmayı çok seven telgraf çiçeğinin köklerini çürütmemek için fazla sulamaktan kaçınmanız gerekir. Toprağının nemli kalmasından hoşlanan bu çiçeği kontrollü bir şekilde sulamanız, çiçeğin ömrü açısından çok önemlidir. Uygun ölçülerde su miktarını ayarlayabilmek için sprey şişelerini ya da bitki sulama şişelerini tercih edebilirsiniz.

 

Güneş Işığı

Güneş ışığını çok seven telgraf çiçeğinizin sabah ve akşam saatlerinde güneş ışığı aldığından emin olmalısınız. Yeşil yapraklara sahip olan telgraf çiçeğinin çok fazla güneş ışığı almaya ihtiyacı olmasa da mor yapraklı olanları güneş ışığına her zaman ihtiyacı olacaktır. Bu yüzden güneş ışığını iyi bir konumdan alan bölgelere çiçeğinizi yerleştirebilirsiniz.

 

Telgraf Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Telgraf çiçeğini çoğaltmak istiyorsanız, pratik adımlardan oluşan çoğaltma tekniğinden faydalanabilirsiniz. Telgraf çiçeğini yapraktan çoğaltma yöntemi ile birden fazla saksıda yetiştirebilir, çoğaltarak bu çiçeği sevdiklerinize hediye ederek mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Telgraf çiçeğini nasıl çoğaltacağınızı merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız ipuçlarını inceleyerek uygulayabilirsiniz.

 

  • Öncelikle büyük saksıdaki telgraf çiçeğinin köklerini dikkatlice saksıdan çıkarmalısınız.
  • Filizlenen kökleri ayırıp yeni toprakla birlikte küçük bir saksıya dikmeye başlamalısınız.
  • Bu sayede 3 hafta sonra telgraf çiçeğiniz yeni yerinde sağlıklı bir şekilde büyümeye başlayacaktır.
  • Çok filizleri varsa onları yarım bardak suda birkaç gün bekletip köklerinin çoğalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Filizlenen telgraf çiçeğinizi yeni saksıya gönül rahatlığıyla aktarabilirsiniz

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler