Temmuz Ayında Açan Çiçekler ve Özellikleri

Çiçekler eşsiz görüntüsü ile göz kamaştıran ve bunu kokusu ile taçlandıran özellikler sergiler. Her mevsime farklı bir renk ve anlam katan çiçekler çeşitli türleri sayesinde gününüze anlam katar. Genel olarak çiçekler belli bölge ve mevsimlerde açabilen bir yapıya sahiptir.

Çiçekler eşsiz görüntüsü ile göz kamaştıran ve bunu kokusu ile taçlandıran özellikler sergiler. Her mevsime farklı bir renk ve anlam katan çiçekler çeşitli türleri sayesinde gününüze anlam katar. Genel olarak çiçekler belli bölge ve mevsimlerde açabilen bir yapıya sahiptir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarının gelişi ile birlikte çiçekler varlığını hissettirmeye başlar. Farklı çiçek türlerini yıl boyunca evinizde, vazoda ya da bahçenizde ağırlayabilirsiniz. Temmuz ayında açan tap taze çiçeklerse sıcak iklimlere uyum sağlayan yapısı ile karşınıza çıkar. 

Temmuz ayında hangi çiçekler açar diye merak ediyorsanız işte cevabı; 

Orkide 

Asil görüntüsü ile sizi kendine çeken orkideler yaz aylarında ayrı bir coşkuyla karşınıza çıkar. Orkide bakımı hassas ve ilgi isteyen bir çiçektir. Genel olarak orkideler için en uygun zamanını temmuz ayları olduğu düşünülmektedir. Farklı renklere ev sahipliği yapan orkide çiçeklerini birçok yerde kolayca ağırlayabilirsiniz. Ev, işyeri ve balkon gibi alanlara uyum sağlayan orkidelerin hassas bir yapıya sahip olduğunu unutmamanızda fayda var. 

Hazeran Çiçeği 

İlkbaharın sonlarına yaklaştıkça hazeran çiçeği kendini göstermeye başlar. Temmuz ayına doğru ise hazeran çiçeğinin açtığını görebilirsiniz. Göz alıcı rengi ve dokusu ile sizi kendine çeken hazeran çiçeğini farklı böglelerede yaşatmanız mümkün. 

Yıldız Çiçeği 

Yıldız çiçeklerinin 16.yüzyılın başlarında Aztekler tarafından Meksika’da yetiştirildiği biliniyor. Sıradan bir çiçekten ziyade epilepsiyi tedavi etmek için kullanılan yıldız çiçekleri farklı bir yapıya sahiptir. Güçlü gövdesi nedeniyle su borusu şeklinde de kullanıldığı dönemler olmuştur. Yeni maceraları sembolize eden yıldız çiçeğinin görüntüsüne hayran kalabilirsiniz. 

Gardenya 

Güneşli ve nemli iklimleri çok seven gardenyalar hoş görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeker. Özellikle yaz aylarında boy gösteren gardenyalar güneşli ve nemli iklimlerde yetişmesi ile bilinir. 21 derece sıcaklıkta büyüyen gardenya çiçekleri beyaz yapraklarıyla yaza ayrı bir enerji katar. Özel günlerde sıklıkla tercih edilen gardenyalar ile süsleme ve organizasyon gibi pek çok işlemi yerine getirebilirsiniz. 

Gerbera Papatyalar 

Dünyada en çok rastlanan 5. kesme çiçek türünden biri gerber papatyalardır.  Genel anlamda kolay bir bakıma sahip olan gerbera papatyalar çeşitli renklerle karşınıza çıkar. Hoş kokusu ve gövdesi ile sizi kendine hayran bırakabilir. 

 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler