Tesbih Çiçeği (İnci Tanesi) Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu narin bitkinin yaprakları, bitki koleksiyonunuza doku katacak ve odanızın asılı inci taneleriyle süslenmiş gibi görünmesini sağlayacaktır. Bütün bitki severlerin favorisi olan bu eşsiz güzellikteki çiçek, aynı zamanda tatlı, tarçınlı bir koku yayan küçük çiçekler üretebilir ve bu bitkinin göründüğü kadar güzel kokmasını sağlar. Tesbih çiçeği narindir ve bakımı doğru bir şekilde yapıldığında küçük inciye benzeyen yapraklar verecektir.

Bu narin bitkinin yaprakları, bitki koleksiyonunuza doku katacak ve odanızın asılı inci taneleriyle süslenmiş gibi görünmesini sağlayacaktır. Bütün bitki severlerin favorisi olan bu eşsiz güzellikteki çiçek, aynı zamanda tatlı, tarçınlı bir koku yayan küçük çiçekler üretebilir ve bu bitkinin göründüğü kadar güzel kokmasını sağlar. Tesbih çiçeği narindir ve bakımı doğru bir şekilde yapıldığında küçük inciye benzeyen yapraklar verecektir. Sevgiliye çiçek seçenekleri arasında en popüler olan bu bitkiye hayran olacaksınız.

Tesbih çiçeğinin çoğaltılması sandığınızdan çok daha kolaydır: sadece asmaların bölümlerini toprağa yapıştırarak ve ara sıra sulayarak, toprağını ıslatmak yeterli olacaktır. Kısa sürede yeni, güzel çiçeklerin açtığını görünce verdiği kusursuz görünümü çok seveceksiniz. Tesbih çiçeği yer seçme konusunda biraz huysuz olabilir, bu yüzden onun için mükemmel yeri bulduğunuzdan ve bu değerli çiçeğe sürekli olarak ihtiyaç duyduğu ilgiyi gösterdiğinizden emin olmalısınız. Bu bitki, sıcaklığı ve dolaylı ışığın tadını çıkarmayı çok sever, ancak kışın uykudayken daha soğuk koşullardan hoşlanır. Bu nedenle doğru koşullar sağlandığında, bu sulu sarmaşıklar, daha uzun büyüyerek sizi ödüllendirecektir. Kolay bir şekilde çoğaltılabilen nispeten kısa ömürlü bitkiler arasında olan tesbih çiçeğini çok sevdiğiniz çiçek listenize ekleyebilirsiniz. 

 

 

Işık

Bu tatlı çiçeğin çok fazla dolaylı ışığa ihtiyacı vardır. Bitkinin tepesinin de ışık almasına izin vermeye dikkat etmeniz çok önemlidir. Yeterli ışık alan ortama yerleşirerek toprağının kurumasına ve aşırı sulanma yoluyla mantarın önlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Çiçeğinizi pencereye mümkün olduğunca yakın yerleştirmelisiniz; doğrudan gelen güneş ışığıyla bile başa çıkabilirler, ancak yaz mevsiminde onları daha sık sulamanız gerekebilir.

 

Sulama

Aşırı sulamak, bitkinizin ömrünü kısaltabilir. Sığ kökleri olduğundan, sığ saksılarda tutulmalı ve yalnızca toprağı tamamen kuruduğunda sulamalısınız. Bitkileriniz toprak kaplarda ise veya parlak bir ışık altındaysa, iç mekan bitkinizi daha sık sulamanız gerekebilir. Sıcak aylarda daha fazla, soğuk aylarda ise daha az suya ihtiyaç duyduklarını unutmamalısınız.

Bu sulu küçük yapraklı bitki aşırı sulanmaya karşı çok hassastır, bu yüzden onu suyla boğmak yerine, ona ihtiyacı olduğu kadar su verdiğinizden emin olmalısınız. Bu az bakım gerektiren güzellikler için iki haftada bir iyi bir sulama muhtemelen yeterli olacaktır.

 

Sıcaklık

Tesbih çiçeği yazın sıcağı ve kışın serinini sever. Yaz sıcağında muazzam miktarda büyüme sağlar; sadece iyi hava sirkülasyonu yoluyla mantar ve bakterilerden kaçındığınızdan emin olmalısınız.

 

Nem

Ortalama oda nemi bitkiniz için idealdir. Tesbih çiçeği, yüksek neme ihtiyaç duymaz.

 

Saksı Değiştirme

İnci tanesi, küçük bir kök sistemine sahiptir, bu nedenle sık sık saksı değişimi yapmanıza gerek olmayabilir. Bitkiyi, büyüme mevsiminin başında, yalnızca mevcut saksısında kalabalıklaştığında değiştirebilirsiniz. Çürümeye yol açabileceğinden su birikmesini önlemek için 1 boy daha büyük ve drenaj deliği olan bir saksı tercih edebilirsiniz. Sığ bir saksı kullanarak çürümesini önleyebilirsiniz. Çiçeğiniz için en iyi toprak gevşek, serbest drenajlı ve organik maddece zengin olmalıdır.

 

Gübre Desteği

Tesbih çiçeğine sık sık gübre vermenize gerek yoktur; çünkü sulu yaprakları nemini korumaya yardımcı olur. Onları büyüme mevsimi boyunca ayda bir kez gübre ile besleyebilirsiniz. Ayrıca ilkbaharda toprağı solucan gübresiyle veya zengin bir kompostla ödüllendirebilirsiniz.

 

Tesbih Çiçeğinin Çoğaltılması

Bakımı oldukça kolay olan tesbih çiçeğini çoğaltmak için çiçeğin dalını ana bitkiden ayırıp, farklı bir saksıya yeniden dikmeniz gerekir. Dalın bir ucunu toprağa değdirdikten sonra, mevcut olan dalı toprağın üzerinde daire şeklinde döndürerek, kalan diğer ucunu saksıdan sarkıtmanız gerekir. Çoğaltacağız çiçeğin kökü olmadığı için çok sık su vermemelisiniz. Çoğaltma yapacağınız saksıyı doğrudan güneş ışığı almayan yarı gölge bir alana yerleştirmelisiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler