Ülkelere Sembol Olan Çiçekler

Çiçekler günlük hayatın pek çok noktasına sirayet eden özel parçalardan biridir. Özellikle evde ve bahçede geniş yer kaplayan çiçekler farklı yapısı hayatınıza yeni renkler katar. Çiçekler doğal güzelliğinin yanı sıra farklı amaçlarla da günlük hayatta geniş yer kaplar.

Çiçekler günlük hayatın pek çok noktasına sirayet eden özel parçalardan biridir. Özellikle evde ve bahçede geniş yer kaplayan tap taze çiçekler farklı yapıları ile hayatınıza yeni renkler katar. Çiçekler doğal güzelliğinin yanı sıra farklı amaçlarla da günlük hayatta geniş yer kaplar. Özellikle ülkelere sembol olan çiçekler hala popülerliğini korumaya devam eder. 

Hangi çiçeğin hangi ülke ile bağlantılı olduğunu merak ediyorsanız işte cevabı;

İris Çiçeği – Fransa

Fransa’da “Fleur-de-lis” olarak bilinen iris çiçeği ülkemizde mezarlık zambağı olarak bilinir. Geçmişten beri varlığını koruyan iris çiçeği 12. yüzyıldan beri Fransa’nın ambleminde yerini alıyor.
İris genel olarak Yunan mitolojisinde yer alması ile bilinir. Buna göre Tanrıların mesajlarını ileten ve ölen kadınların ruhlarını Hades’e götüren tanrıçanın da adı İris’tir. Bu özelliği ile iris çiçeği aynı zamanda ölümü sembolize eder. nedenle iris çiçeği, ölümü de temsil ediyor. 

Altın Mimoza Tohumu – Avustralya

Latince adı “Acacia Pycnantha” olan altın mimoza tohumu  kokulu ve sarı çiçekleriyle ünlü bir çalı bitkisi olarak bilinir. Avustralya’ya özgü olan bu çiçek türü ülkeyi temsil eder niteliği ile ön plana çıkar. Altın mimoza çiçeğinin en önemli özelliği bölgeye ilk yerleşen kişilerin hayatlarını kurmalarına yardımcı olduğuna inanılması. Bu çiçeğin bir diğer özelliği de oldukça dayanıklı bir forma sahip olması. Söylentilere göre bölgeye ilk yerleşen kişi evini altın mimoza bitkisinden hazırlamıştır.

 

Lale – Hollanda

Osmanlı döneminde Türklere özgü bir tür olarak bilinen laleler artık Hollanda’nın simgesi olarak karşınıza çıkıyor. Paylaşılamayan çiçeklerden biri olan lale, ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkenin yetiştirmekten keyif aldığı türlerden biri. Günümüzde ise lale denildiğinde akla ilk gelen yer Hollanda oluyor. 

Yasemin – Pakistan ve Suriye

İki ülke arasında paylaşılamayan çiçeklerden biri yasemin. Pakistan ve Suriye’De sembol halini alan yaseminler; küçük, yıldız şekilli çiçekleri ve muazzam kokusuyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Bembeyaz rengi ve zarif görünümüyle yasemin çiçeği sadeliği ve barışı temsil ediyor. 

 

Ayçiçeği – Ukrayna

Ayçiçeği, Ukrayna’nın ulusal çiçeği olarak hafızalardaki yerini alıyor. Yoğun bir üretim gerçekleştiren Ukrayna’nın pek çok köşesinde ayçiçeklerine rastlayabilirsiniz. Özellikle Rusya ve diğer Avrupa ülkeleri, dünyadaki ayçiçeği üretiminde büyük bir söz sahibi. . Doğurganlığı ve güneşin enerjisini sembolize eden ayçiçeği Ukrayna ile özdeşleşmiş bir çiçek türü olarak karşınıza çıkıyor. 


 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler