Yeni Başlangıçlar İçin Hangi Çiçek Alınır?

Her birimizin hayatlarımızı yeniden şekillendirdiğimiz ve neyi değiştirip geliştirmeye karar verdiğimiz zamanlarımız mutlaka olmuştur. Sonuç olarak çoğumuz yeni başlangıçları kutlamak, ailemize ya da yakın hissettiğimiz insanlara hediyeler alıp, onları mutlu etmek isteriz.

Her birimizin hayatlarımızı yeniden şekillendirdiğimiz ve neyi değiştirip geliştirmeye karar verdiğimiz zamanlarımız mutlaka olmuştur. Sonuç olarak çoğumuz yeni başlangıçları kutlamak, ailemize ya da yakın hissettiğimiz insanlara hediyeler alıp, onları mutlu etmek isteriz. Ancak doğru hediyeyi veya çiçeği seçmek her zaman kolay olmayabilir. Yeni başlangıçlar için doğru çiçeği alıp, istediğimiz mesajı karşı tarafa iletmek için çiçeklerin anlamlarına odaklanmak çok önemlidir.

Yıllar boyunca birçok yazar, yazılarında doğru mesajları iletebilmek için çiçeklerin duygu dolu dilini kullandı. Özellikle Shakespeare, oyunlarında çiçek terimini defalarca kullanan ve bu konuda en çok tanınan yazardır.

Bazı kültürlerde taze çiçeklerin anlamları farklılaştırılmış olsa da, bugün hala birçok insan tarafından bilinen bazı çiçeklerin anlamları üzerinde fikir birliği vardır.

Bir arkadaşınıza ya da sevdiğiniz birine çiçek gönderirken anlamlarını biliyor olmak çok önemlidir. Yeni başlangıçlar için en doğru çiçeği alabilmek için hazırladığımız listeye göz atarak fikir edinebilirsiniz. 

 

 

Nergis Çiçeği

Yeni başlangıçların ve yeniden doğuşun sembolü olarak bilinen nergis, yeni başlangıç yapmış birine hediye etmek için mükemmel bir çiçektir. Genellikle bahar mevsimi ile ilişkilendirme yapılsa da daha çok yeni bir yılın gelişinde hediye olarak verilmektedir. Arzu ve şefkat anlamına gelen bu anlamlı çiçeği sevdiğiniz birine hediye ederek onu mutlu edebilirsiniz.

Zambak

Güzel ve sade görünümü nedeniyle genel olarak düğün çiçeklerinde görmeye alıştığımız zambaklar, ipek yaprakları ve zarif görüntüsü nedeniyle yıllardır popülerliğini korumaya devam etmiştir. Evliliklerde mutluluk getirdiğine inanıldığı için sıkça tercih ediliyor olsa da asıl anlamı yeni başlangıçları temsil etmektedir. Zambakları genel olarak beyaz renk ile hatırlıyor olsak da pembe, mor ve hatta siyah renk de dahil olmak üzere çeşitli renkleri mevcuttur. Her rengi farklı anlamlar taşır; sarı renk dostluğu, siyah renk gizemi, mor renk ise asaleti simgeler. 

Papatyalar

Dünyanın farklı yerlerinde birçok papatya türü bulunsa da hepsinin yeni başlangıçları simgelemek gibi ortak bir noktası vardır. Papatyalar genel olarak saflık, masumiyet ve sadeliği temsil eder. Yeni başlangıçlar için en ideal çiçeklerden biri olan papatyalar, mutluluk ve refahı çağrıştırır. 

Güller

Güller, yeni başlangıçların temsili olarak sıkça tercih edilen en popüler çiçeklerden biridir. Genel olarak bu sevimli çiçek aşkın sembolü olarak kullanılır. 

 

 

Sümbül

Bir buket sümbül çiçeği, bağışlamayı temsil etmenin harika bir yoludur. Bu çiçek, aynı zamanda yeni başlangıçları da kutlamak için sıkça tercih edilen nadir çiçeklerdendir.

Dracaena

Şans getirdiğine inanılan bu özel çiçek, ev içerisinde nereye konursa konsun iyi şans getireceğini simgelemekle kalmaz, aynı zamanda iyi şansın bir sembolü olarak da yerini alır. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler