Halfeti'nin Siyah Gülü ve Anlamı

Güller eşsiz kokusu ve birden farklı rengi ile hayatınıza anlam katan özel çiçeklerin başında gelir. Herkesin aklına gelen güller ve renkleri çoğunlukla standarttır. Halfeti’de yetişen siyah güller ise farklı yapısı ve anlamlı ile görenleri kendine hayran bırakan nadir türlerden biri.

Güller eşsiz kokusu ve birden farklı rengi ile hayatınıza anlam katan özel çiçeklerin başında gelir. Herkesin aklına gelen güller ve renkleri çoğunlukla standarttır. Halfeti’de yetişen siyah güller ise farklı yapısı ve anlamlı ile görenleri kendine hayran bırakan nadir türlerden biri. Halfeti’de yetişen siyah güller anlamıyla ve simgesel özellikleri ile gününüze farklı bir anlam katıyor. Birçok çiçek severin hayret ettiği siyah güller Türkiye’de sadece Şanlıurfa Halfeti bölgesinde yetişiyor. Farklı ve gizemli yapısı ile dikkatleri üzerine çeken siyah gül, yetişmiş olduğu toprağın özellikleriyle de varlığını ortaya kokuyor. 

Fransa kökenli olan siyah güller günümüzde sadece Türkiye topraklarında yetişiyor. Şu an için dünya üzerinde bu siyah güllerin yetiştiği başka bir yer bulunmuyor. Binlerce yıllık tarihe ve gizeme ev sahipliği yapan bu güller görenleri kendine hayran bırakıyor. Yapı itibari ile sıradan bir gülle aynı özelliği gösteren bu tür, rengiyle diğerlerinden ayrılıyor. 

siyah-gul-cicegi

 

Görkemi ile görenleri büyüleyen siyah gülün en çok anlamı merak ediliyor. Özellikle siyah rengi nedeni ile pek çok çiçek sever bu gülün iyi bir anlam taşımadığına inanıyor. Büyük bir çoğunluk ise siyah güllerin karamsarlıkla ilgili olduğunu düşünüyor. Ancak siyah gül şaşırtıcı özelliği sayesinde anlamı konusunda da sevenlerine başka bir pencere sunuyor. Siyah gül karanlık rengine rağmen umut anlamına geliyor. Umudu simgeleyen siyah güller rengiyle adeta umutsuzluğa meydan okuyor. 

Siyah Gül Nasıl Yetişiyor? 

Birçok çiçek sever nadir olan siyah güllerin nasıl yetiştiğini merak ediyor. Günümüzde siyah güllerin yetişebilmesi için özel seralardan yardım alınıyor. Siyah güller doğal olarak ilkbahar ve sonbahar döneminde sizlerle buluşuyor. Seralar sayesinde bu süreyi yıl boyuna yaymak mümkün. Siyah gülleri tohumdan yetiştirme yapmak için bu güle ait tohuma ihtiyaç duyulur. Siyah gül tohumu toprağa ekildikten itibaren bol su ile sulanmalıdır. Çoğalarak açan siyah güller, diğer türlere kıyasla daha uzun sürede açtığı için sizi biraz bekletebilir. 

 

siyah-gul-cicegi


Siyah gül fidanları genç bir yapıya ulaştığında ihtiyaç duyulan aşılamalar yapılıyor. Budama yapma zamanı geldiğinde ise aksatmadan gerekli bakımlar uygulanıyor. Aynı zamanda budama döneminde de aşılama yapmak mümkün. Siyah güllerin daha fazla çoğalması ve büyüyüp serpilmesi için gerekli bakımların düzenli olarak yapılması oldukça önemli. 
Suyu ve sıcağını yeterli düzeyde alan siyah güller uzun bir bekleyişin ardından büyüyüp serpiliyor. Eşsiz güzelliği ile sizi kendine çeken siyah güller her ne kadar budanmaya kıyılmasa da artık hazır. Bu aşamadan sonra siyah gülleri budamaya ve hayatınıza renk katmaya başlayabilirsiniz. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler