Yenilebilir Çiçekli Kurabiye Tarifi

Lezzetli hamur işlerine farklı bir soluk kazandırmak için denenebilecek pek çok tarif var. Özellikle çiçeklerin büyülü dünyasına konuk olarak çok daha hoş kurabiyeler yapabilirsiniz. Yenilebilir çiçekler sayesinde kurabiyelerinize farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Birbirinden lezzetli yenilebilir çiçekli kurabiye tarifleri arasından dilediğinizi deneyebilirsiniz. 

Lezzetli hamur işlerine farklı bir soluk kazandırmak için denenebilecek pek çok tarif var. Özellikle çiçeklerin büyülü dünyasına konuk olarak çok daha hoş kurabiyeler yapabilirsiniz. Güller, papatyalar ve daha birçok güzel görünümlü yenilebilir  taze çiçekler sayesinde kurabiyelerinize farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Birbirinden lezzetli yenilebilir çiçekli kurabiye tarifleri arasından dilediğinizi deneyebilirsiniz. 

İşte yenilebilir çiçekli kurabiye tarifleri; 

 

Mini çiçekli yenilebilir kurabiye tarifi

Mini çiçeklerden oluşan kurabiye tarifini uygulamadan önce ihtiyaç duyacağınız malzemelere göz atın; 

Malzemeler

  • 3 yk tereyağ (oda sıcaklığında) 2 yk şeker 
  • 1.5 su bardağı un (kıvamına göre ekleyip azaltabilirsiniz) 
  • Süslemek için minik çiçekler. 

Mini çiçekli yenilebilir kurabiye için öncelikle hamuru elde edeceğiniz geniş bir kap hazırlayın. Daha sonra bu kabın içerisine önce 3 yk tereyağı ekleyin. Ardından tereyağının üzerinde 2 yk şekeri ekleyebilirsiniz. Bu iki malzemeyi biraz yoğurarak iç içe geçmesini sağlayın Son olarak 1.5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kıvamına göre un miktarını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra kurabiyelere dilediğiniz gibi şekilde verebilirsiniz. Hamurun kıvam olarak hafif katı şekilde bulunması yeterli.  Son aşamada çiçeklerin yanmaması için kurabiyenin üzerini yağlı kağıt ile kapatmayı ihmal etmeyin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirebilirsiniz.

 İşte bisküvi tadında mini çiçekli kurabiyeniz hazır. 

 

 

Çiçekli Kurabiyeler

Rengarenk görüntüsü ile sizi kendine çeken çiçekler sayesinde lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Birçok yenilebilir çiçek türünü bu tarif için tercih edebilirsiniz. Zevkinize göre yenilebilir çiçeklerin hepsini tek renkten ya da karışık renklerden seçebilirsiniz. İşte çiçeklerin büyülü dünyasından ilham alan çiçekli kurabiye tarifi; 

Malzemeler

  • Oda sıcaklığında (1 1/2 bardak) tuzsuz tereyağı
  • 1/4 bardak toz şeker
  • 2 çay kaşığı saf vanilya özü
  • 3 fincan un
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Öncelikle kurabiye hamurunu yoğurmak için geniş bir kap alarak işleme başlayın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını kabın içerisine alın. Tereyağını küp küp doğrayarak çok daha kolay bir şekilde diğer malzemelerle bütünleşmesini sağlayabilirsiniz. Ardından toz şekeri üzerine ilave edin. 2 çay kaşığı vanilya özütü de ekleyerek yoğurmaya başlayın. Son aşamada tuz ve ardından unu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Dilediğiniz şekli vererek çiçekli kurabiyelerinize son dokunuşu yapabilirsiniz. Çiçeklerini de üzerine yerleştirerek hafif bastırın. 170 derecelik fırında 15 dk pişirmeniz yeterli. İşte bu kadar kolay.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler