Yıldönümlerinizi Özel Kılmak İçin Çiçek Önerileri

Hayatımızda çok önemli yeri olan insanlar vardır. Yıldönümü gibi özel bir günde bizim de üstümüze düşen, sevdiğimiz insanı mutlu etmek olmalıdır.Yaşamımızın en özel anlarını birlikte yaşadığımız bu insana, özel günlerde değerli hissettirmeliyiz.

Hayatımızda çok önemli yeri olan insanlar vardır. Yıldönümü gibi özel bir günde bizim de üstümüze düşen, sevdiğimiz insanı mutlu etmek olmalıdır. Yaşamımızın en özel anlarını birlikte yaşadığımız bu insana, özel günlerde değerli hissettirmeliyiz. Tabi ki bu özel günler için güzel hediyeler seçmeliyiz. Binlerce çiçek çeşidi varken, kolay bir şekilde seçim yapabilmeniz elbette ki zorlaşır. Durum böyle bir hal almışken, alacağımız çiçeğin anlam taşımasını ve duygularımızı yansıtmasını isteriz. Her çiçeğin, tıpkı insanlar gibi farklı farklı özellikleri vardır. Bu yazımızda hemen hemen herkesin çok seveceği ve hayır diyemeyeceği birkaç çiçek önerisi sıraladık.

Romantizmin Simgesi Olan Güller

Özel günlerde aklımıza gelen ilk hediye seçeneği güller oluyor. Özellikle kırmızı güller, her dönem romantizmin ve aşkın simgesi olmuştur. Yıldönümünüz olan bu özel günde, kırmızı güllerin göz alıcı güzelliğini tercih edebilirsiniz. Aşkı, sevgiyi, tutkuyu simgeleyen bu çiçek özel günlerde en çok tercih edilen çiçekler arasındadır. Saflığın ve masumiyetin simgesi olan beyaz güller ise kırmızı gülden sonra en çok tercih edilen gül çeşididir. Bordo renkte olan güller kırmızılar ile karıştırılsa da bordo gül, sonsuz aşkı simgeler. Sevdiğiniz insana olan aşkınızın ebediyen süreceğini, uzun uzun kelimeler yerine bordo güller ile anlatabilirsiniz. Mor güller ise, sevdiğiniz insanın ne kadar değerli ve önemli olduğunu simgeleyecektir. Mor güller, tarih boyunca gücü simgelemiştir. Mor renk, aynı zamanda duygusallığın simgesidir. 

Orkideler

Orkideler, muhteşem görüntüsü ve hoş kokusu ile sevdiğiniz insanı büyüleyecek bir güzelliğe sahiptir. Beyaz orkideler, sevgiliye en çok alınan çiçekler arasındadır. Bakımını düzenli olarak yaptığınız sürece, uzun süre sizinle yaşayabilir. Beyaz orkideler, zerafeti ve masumiyeti yansıttığı için sevgiliye alınacak en güzel çiçekler arasındadır. Mavi orkideler ise özel bir boya işleminden geçtiği için nadiren bulunur. Mavi orkidenin, nadir bulunmasının yanı sıra sonsuz aşkı simgeler. Yıldönümlerinin en özeli olan bu çiçek, sadece bir kez mavi çiçeklere sahip olabildiği için sevgiliniz ile birlikte yaşadığınız zamanın kıymetini anlatacaktır. Mor orkideler ise, çok nadir bulunan çiçek çeşididir. Sahip olduğu renk itibari ile hayranlık yaratan görüntüsüyle asaleti simgeleyen bu çiçek, sevdiğiniz insana alınabilecek en özel çiçekler arasındadır.

 

Masumiyeti Simgeleyen Papatyalar

Papatyanın beyaz ve sarı çiçekleri ile mütevazi görüntüsünü sevmeyen yoktur. Papatyalar da özel günlerimizin simgesi olan çiçekler arasında yerini almıştır. Papatyanın sade görüntüsüne bakmak bile karşınızdaki insana ne kadar değer verdiğinizi anlatmaya yetecektir. Papatyalar, yıldönümünüzde alacağınız en samimi çiçektir.

Işıltılı Zambaklar

Mutluluğu ve aşkı temsil eden zambaklar, görüntüsü ile verdiği ışıltı sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Özel günlerinizde sevdiğiniz insana alabileceğiniz en zarif hediyelerden biridir. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler