Yuka Çiçeği Bakımı

Evinizde görmeyi istediğiniz belli başlı çiçek çeşitleri vardır. Bazı çiçekler hoş kokusu ve göz alıcı görüntüsü ile sizi kendine çekebilir. Yaz ve kış aylarına uyum sağlayan dayanıklı çiçeklerle hayalini kurduğunuz ortamı evinize taşıyabilirsiniz.

Evinizde görmeyi istediğiniz belli başlı çiçek çeşitleri vardır. Bazı çiçekler hoş kokusu ve göz alıcı görüntüsü ile sizi kendine çekebilir. Yaz ve kış aylarına uyum sağlayan dayanıklı çiçeklerle hayalini kurduğunuz ortamı evinize taşıyabilirsiniz.

yuka çiçeği

 

Evde yuka çiçeği bakımının nasıl yapılacağını merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Ortam koşulları 

yuka çiçeği bakımı

Yuka çiçeği için uygun olan ortam koşullarını sağlayarak yaz ve kış aylarında daima canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Yuka çiçeği çoğunlukla sıcak ve kurak bölgelerde yetişiyor. Fazla suya ihtiyaç duymayan bir bitki olduğu için bulunduğunuz ortamda belli bir süre susuz bir şekilde yetiştirebilirsiniz. İç mekanların yanı sıra balkon ve bahçe gibi alanlarda da yuka çiçeğini yetiştirebilirsiniz. 

Sulama

Yuka çiçeğinin yapraklarına ve mevcut durumuna bakarak suya ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Yapraklara dokunduğunuzda eliniz ıslanıyorsa sulama işlemini birkaç gün sonraya bırakabilirsiniz. Çiçeğe vereceğiniz suyun oda ısısında olması sağlıklı büyüme açısından ayrı bir önem taşıyor. Kış aylarında haftada 1 kez sulama yapmak yuka çiçeği için yeterli olacaktır. Sıcak yaz günlerinde ise biraz daha suya ihtiyaç duyabilir. Yaz aylarında su verme işlemini haftada ikiye çıkarabilirsiniz. Sulamada kullanacağınız belli bir ölçek ayarlayarak sürekli aynı ölçüm miktarını kullanmanızda fayda var. 

Işık ayarı 

Yuka çiçeğinin ışık alma şekli ve ışık miktarı mevsimlere göre değişebiliyor. Yuka çiçeğini direkt olarak güneş ışığına karşı bırakmayın. Bunun yerine gün ışığı almayan bölgelerini düzenli aralıklarla güneşlene çevirebilirsiniz. Az ışık alan bölgeler yeterince beslenemediği için zamanla yapraklarda çürüme ve sararma gibi olumsuzluklar görülebilir. 

Yaprak bakımı 

yuka çiçeği

Yuka çiçeği belli dönemlerde yapraklarını yenilemek için sararma ve solma gibi belirtiler gösterebilir. Bitkiniz sararmaya başladığında yapraklarını tazelemesi için ona yardımcı olmanız gerekir. Sararan yaprakları keserek yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz. Yuka çiçeğinde meydana gelen çürümüş yaprakları uygun bir makas yardımı ile kesebilirsiniz. Yaprakları kestiğiniz dalda hava ile temas  meydana gelecektir. Budadığınız dalın hava almaması için üzerini uygun bir malzeme ile kapatabilirsiniz. Soğuk silikon ya da mumdan yardım alarak yuka çiçeğinin dalını kolayca muhafaza edebilirsiniz. 

Yuka çiçeğini ev ve bahçe dekorasyonunuzda kullanabilir, evlerinize eşsiz yuka çiçeği ile renk ve ferahlık katabilirsiniz. Dilerseniz benjamin çiçeği gibi ev bitkilerini de evinizde aksesuar olarak tercih edebilir, benjamin çiçeği bakımı sayfamıza göz atarak benjamin çiçeği bakımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler