Balkonunuzda Yetiştirebileceğiniz En Dayanıklı Bitkiler

Balkon bahçeciliği, en rahatlatıcı ve tatmin edici aktivitelerden biri haline geldi. Doğayla temasa geçmenin ve onu kendi evinize davet etmenin en güzel yollarından biri, balkon bahçeciliği olmuştur.

Balkon bahçeciliği, en rahatlatıcı ve tatmin edici aktivitelerden biri haline geldi. Doğayla temasa geçmenin ve onu kendi evinize davet etmenin en güzel yollarından biri, balkon bahçeciliği olmuştur. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve küçük de olsa bir balkona sahipseniz, bahçıvanlığı kendinize hobi edinmenin zamanı gelmiş olabilir. Kendi dünyanızda bir balkon bahçesi yaratarak, yeni hobi edinebilirsiniz. Estetik ve muhteşem görüntüsünün yanı sıra büyük ve küçük şehir bahçeleri, arıların çiçeklerden faydalanmasını sağlayarak çevre için de önemli sonuçlar doğurabilir. Balkon bahçeciliği fikri sizi heyecanlandırıyorsa hangi bitkileri yetiştirmeye başlayacağınız ile ilgili birkaç öneri hazırladık. İşte balkonunuzda yetiştirebileceğiniz en dayanıklı balkon bitkilerinden bazıları şunlardır:

 

Begonyalar

Bu çiçekler hafif gölgeli ortamlarda bulundukları zaman, sizin için her yıl çiçek açarak emeğinizin karşılığını vereceklerdir. Sadece çiçekleri ile değil yaprakları ile de muhteşem bir görüntü yaratır. Tatlı ve yeşil yaprakları, begonyaların genel görüntüsüne doku katar. 

 

Krizantem

Balkon bitkileri arasında en popüler bitkilerden biri de kritamzemlerdir. Bu çiçeklerin geniş alana ihtiyaçları vardır. Bu durum, balkonda yetiştirmek için kulağınıza ideal bir fikir gibi gelmeyebilir ancak kökleri büyümeye başladığında bir ya da iki adet saksı, çiçek açması için yeterli olacaktır. Çiçek açmaya başladığı zaman, balkonunuz muhteşem bir görüntüye sahip olacaktır.

 

Menekşeler

Bu çiçek her ne kadar ılıman iklimi sevse de doğru bir şekilde bakımı yapıldığı zaman görüntüsüyle sizi ödüllendirecektir. Menekşeler farklı renkleri ve masalları aratmayan görüntüleri ile saksılarda yetiştirmek için mükemmel bir seçenektir. Menekşeler gibi bir çok saksı çiçekleri ile balkonunuza eşsiz bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Fuşya Çiçeği

Güneş ışığına direk maruz kalmayı sevmeyen bu bitkiyi, sürekli gölge olan bir alana yerleştirmelisiniz. Sarkık çiçekleri ile sepet saksılarda en iyi şekilde görünür. Fuşya renklerine gelen kuşlar sayesinde balkonda adeta bir bahçe yaratmış olacaksınız.

 

Ortanca

Bu çiçekler güzel bir küre şekli oluşturur. Sınırlı alanı olup, çiçek yetiştirmek isteyenler için harika bir seçenek olmuştur. Ortancalar, güneş ışığını ve sık sık sulanmayı severler. Size muhteşem çiçeklerini sunduktan sonra birkaç demet kesip mutfak masanız için harika bir görüntü yaratabilirsiniz.

 

Petunya

Petunya çiçeğinden yeteri kadar verim alabilmek için bol miktarda güneş ışığı alan yere bırakmanız gerekir. Gerekli ilgiyi gösterdiğiniz zaman büyümeleri oldukça kolaydır.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler