Çiçekler Üzerine Bilinmeyen Bazı İlginç Bilgiler

Hayatınıza renk katan ve doğallığı ile sizi kendine çeken güzelliklerin başında çiçekler yer alır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında renkleri ile fark yaratan çiçekler aynı  zaman hoş bir kokuya sahiptir.

Hayatınıza renk katan ve doğallığı ile sizi kendine çeken güzelliklerin başında çiçekler yer alır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında renkleri ile fark yaratan çiçekler aynı  zaman hoş bir kokuya sahiptir. Birden farklı çiçek türünü etrafında görmek isteyenlerin pek çoğu bahçe ya da balkonda bakım yapmayı ister. Genel olarak her çiçek kendine özgü bakım ve hassasiyet seçeneği ile karşınıza çıkar. Bunun yanı sıra çiçekler hakkında bilinmeyen ya da yanlış bilinen özellikler de vardır. 

Çiçekler hakkında bilinmeyen özellikler ve ilginç detayları merak ediyor olabilirsiniz. Yazının devamını takip ederek çiçeklere özel ilginç bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Çiçekler daima güzel kokar 

Birçok insan çiçeklerin daima hoş koktuğunu düşünür. Genel olarak bu kanı doğru olsa da çiçeklerin kokusu ile ilgili kesin olarak bunu söylemek mümkün değil. Bazı çiçek türleri yapısı gereği hoş olmayan kokuları etrafa saçabilir. Hatta bazı çiçek türlerine koku nedeniyle yaklaşamayabilirsiniz. Çoğu zaman çiçeklerdeki bu hoş olmayan koku bir çeşit savunma mekanizması olarak karşınıza çıkar. 

Klasik sandığınız güllerin dünyada 15000’den farklı türü vardır

Herkes için güller klasik bir yapı ve renge sahip olan çiçekler olarak bilinir. Oysa aynı gibi görünen güllerin birden farklı renk, yapı, yaprak ve özelliği vardır. Genel anlamda aynı görünen bu çiçeğin farklı türleri olduğunu daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. 

Meşhur sahlep orkide çiçeğinden elde edilir 

Kışın meşhur olan ve büyük bir keyifle içilen sahlepin bir çiçekten elde edildiğini daha önce duymuş muydunuz? Pek çok insanın bilmediği ve evinde bitki olarak baktığı orkidelerin farklı kullanım alanları mevcuttur. 

Arizano’da yetiştirilen bir gül türü futbol sahası büyüklüğündedir 

Kulağa oldukça ilginç ve tuhaf gelen bu gül türü Ariznona’da normal bir durum olarak görünebilir. Guinness rekorlar kitabına giren bu durum hala adından sıkça söz ettirmeyi başarmaktadır. 

En eski fosil çiçeği Çin’de yer almaktadır 

Dünyanın en eski fosil çiçeğinin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? 2001 yılında Çin’de ortaya çıkan en eski fosil çiçeği bir su zambağıdır. 125 milyon öncesine dayanan bu su zambağı tarihteki yerini almıştır. 

Bambuların tüm çiçekleri aynı anda açar 

Bambular ihtişamlı ve dayanıklı yapısı ile herkesin dikkatini çeken türler arasında yer alır. Genel olarak bambular sadece iki yılda bir şeklinde çiçek açar. En ilginç tarafı ise tüm bambuların aynı anda eşit bir şekilde çiçek açıyor olmasıdır. 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler