Çin Herdemyeşili Bakımı ve Özellikleri

Çoğu ev bitkisi, uygun yetiştirme koşullarını sağlayabilmek için biraz çaba göstermenizi beklese de çin herdemyeşili, acemi iç mekan bahçıvanlarını bile bir uzmanmış gibi gösterebilir. Bu tropikal yeşil bitki, yetiştirebileceğiniz en dayanıklı ev bitkilerinden biridir.

Çoğu ev bitkisi, uygun yetiştirme koşullarını sağlayabilmek için biraz çaba göstermenizi beklese de iç mekan bitkilerinden olan çin herdemyeşili, acemi iç mekan bahçıvanlarını bile bir uzmanmış gibi gösterebilir. Bu tropikal yeşil bitki, yetiştirebileceğiniz en dayanıklı ev bitkilerinden biridir. Düşük ışık, kuru hava hatta bazen toprağının kuru kalmasını bile tolere edebilir.

 

 

Çin Herdemyeşili İç Mekanda Yetiştirmek için Bazı İpuçları

Bu yeşil bitkiyi yetiştirmek, diğer taze çiçeklere göre daha kolaydır. Çin herdemyeşili çiçeğinin bu özelliği sebebiyle evde yetiştirilen en popüler bitkilerden biri olmayı başarmıştır. Üstelik bu çiçeği, alacalı formlar olmak üzere birçok çeşidiyle bulabilirsiniz.

Birçok yetiştirme konusunda toleranslı olmasına rağmen, belirli tavsiyelere uymak daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Onları iyi drene edilmiş toprağa ve tercihe bağlı olarak toprakla eşit derecede olacak saksının içerisine kum karışımı ekleyerek, bitkinizin daha sağlıklı ve daha mutlu büyümesini sağlayabilirsiniz.

Çin herdemyeşili bitkisi, orta ile düşük ışık koşullarında veya dolaylı olarak güneş aldığı ortamlarda gelişir. Salon bitkisi olarak sıkça rastladığımız çin herdemyeşili, evin hangi bölümüne koyarsanız koyun ılık sıcaklıkta ve biraz da nemli ortamda olduğundan emin olmalısınız.

Çin Herdemyeşilinin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

 

Gübre Kullanımı

Çin herdemyeşili çiçeğine sahip olmak ile bakımının bir parçası olarak, suda çözünebilen ev bitkisi gübrelerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yılda bir ya da iki defa gübre desteği vermek, bitkinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. 

Budama İşlemi

Çin herdemyeşili bitkisi, çok çabuk büyüme gösterip uzamaya başlarsa hemen budama yapmalısınız. Yeni bitkilerin çoğalması için kesim yapma sırasında dikkatli davranmalısınız.

Tozlanma

Bitkinin üzerinde toz birikmesini en aza indirmek için yapraklarını ara sıra yumuşak ve nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Bu işlem için yeteri kadar vaktiniz olmadığını düşünüyorsanız, ara sıra sprey yardımıyla yapraklarını ıslatmanız ve kendi halinde kurumaya bırakmanız da yeterli olacaktır.

Sulama

Bu güzel bitkiyi, kış aylarında aşırı soğuk havalardan koruyarak haftada en az bir defa sulamanız yeterli olacaktır. Yaz aylarında suya daha fazla ihtiyaç duyacağı için bu miktarı arttırmanız gerekir. Önceden kaynatılıp dinlenmeye bırakılan suyu bitkinize vererek onu mutlu edebilirsiniz.

İlk başta bakımı zor gibi görünüp gözünüzü korkutsa da bu çiçeği iç mekanda yetiştirme konusunda yeniyseniz, aslında bakımının sandığınızdan daha kolay olduğunu ona şans vererek görebilirsiniz.

Çin Herdemyeşili Çiçeğinin Özellikleri

Bu bitki ile yeni tanışanlar için, çin herdemyeşili en uyumlu bitkilerden biridir. Bu sağlam bitkinin büyümesi son derece kolaydır; hemen hemen her iç mekan koşullarını tolere edebilir. Yeşil ve parlak yapraklarıyla zor gibi görünse de görüntüsü ile sizi etkilemeyi başaracaktır. Çiçeklerinin çoğu desenli olması, estetik açısından hiç bitmeyecek bir görünüme sahip olacak. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler