En İlginç Orkide Türleri

Orkideler, 700 den fazla cins ve yaklaşık olarak 28.000 türü olan çeşitli bir bitki ailesidir. Tüm taze bitki ailelerinin en büyüğü olan orkideler, yukarı bakan taç yaprakları sayesinde karakteristik özellikleriyle tanımlanır.

Orkideler, 700 den fazla cins ve yaklaşık olarak 28.000 türü olan çeşitli bir bitki ailesidir. Tüm taze bitki ailelerinin en büyüğü olan orkideler, yukarı bakan taç yaprakları sayesinde karakteristik özellikleriyle tanımlanır. Tüm bölgelerde birbirinden farklı orkideler olsa da, genellikle evde bahçıvanlık yapmak isteyenler için birçok seçenek mevcuttur.

Aşkın, gücün ve bazen lüksün sembolü olan orkideler gün geçtikçe farklı anlamlar kazanmaya devam ediyor. Elbette güzellik kavramı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu yazımızda birbirinden ilginç orkide türlerini sizin için derledik.

Bambu Orkide

Bambu orkide büyüleyici bir orkide türüdür. Arundina cinsine aittir. Bu tropikal orkide türü Hindistan, Sri Lanka, Singapur ve Çin gibi çeşitli bölgelerde gelişme gösterir. Bitkileri daha uzun, çiçekleri hafif pembedir. Bitkilerinin uzunluğundan dolayı bambu orkide adını almıştır. Çiçek sapları aynı zamanda birkaç çiçeğe de sahiptir. Bu sayede uzun süre boyunca çiçekler gövdelerde büyümeye devam eder.

 

 

Büyük Mor Orkide

Büyük mor orkide, listedeki bir diğer orkide üyesidir. Bu bitkinin diğer adı Filipin zemin orkidesi olarak bilinir. Bu yaprak dökmeyen orkide, karasal iklimde yetişir. Bitkinin içerisinde bulunan uzun öbekler sayesinde çiçekleri salkım şeklindedir. Bitki genellikle mevsimsel olarak çiçek açar. Çiçeğin asıl rengi mor olsa da , bazı türlerinin soluk leylak renginde olanları da vardır. Bazı bölgelerde süs çiçeği olarak yetiştirilen büyük mor orkidenin bu özelliği, onu mükemmel bir seçim haline getiriyor.

 

 

Angraecum Orkide

Bu orkide türü 200 den fazla çeşide sahiptir. Yıldız şeklinde olan görüntüsü sayesinde onu hemen diğerlerinden ayırt edebilirsiniz. Çiçekleri sarı ve beyaz renktedir. Angraecum orkide, olağanüstü hoş bir kokuya sahip olması ile bilinir ve genel olarak süs bitkisi olarak bahçelerde yer verilir. Mükemmel bir saksı çiçeği olarak da evinizde  yer ayırabilirsiniz. Sulanmayı çok seven bu orkideyi düzenli aralıklarla sulamaya özen göstermelisiniz.

Tekne Orkide

Tekne orkideleri, şeklinden dolayı bu ismi almıştır. Bunlar yaprak dökmeyen orkide çeşididir. Sıra halinde ikili yapraklarından onları hemen tanıyabilirsiniz. Her çiçeğinin yaprağı uzundur ve her biri diğerinden ayrı mesafededir. Asya ve Avrupa’nın tropikal bölgelerinde gelişme gösterir. Tekne orkideleri, muhteşem görüntüleri sayesinde neredeyse bütün bahçelerde tercih edilir. Çeşitli renklerde çiçek açan bu orkidenin bakımı oldukça kolaydır. Bu özelliği onu mükemmel bir iç mekan ve dış mekan bitkisi yapar.

 

 

Brassavola Orkide

Bu orkide türünün neredeyse bütün çiçeklerden ayıran hoş aromalı kokusu ile tanıyabilirsiniz. Henüz kendisini görmeden mis gibi kokusunu hissedeceksiniz. Saf beyaz görüntüye sahip çiçekleri kokularını gece yaymaya başlar. Neredeyse bütün bir yıl  taze çiçek açan bu orkideyle tanıştığınız zaman ondan vazgeçemeyeceksiniz. Brassavola orkideleri küçük ama gösterişli bir orkide çeşididir. Yaprakları uzun kamışlı ve açık yeşil renktedir. Ayrıca büyümeleri kolaydır ve çok az bakım gerektirir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler