Evlilik Yıl Dönümü İçin Çiçek Önerileri

Biricik eşinize, canınız kadar çok sevdiğiniz, hayatı paylaştığınız insana bu en özel gününüzde çiçek almak istiyorsunuz fakat ne alacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazımız sizler için… 

Biricik eşinize, canınız kadar çok sevdiğiniz, hayatı paylaştığınız insana bu en özel gününüzde çiçek almak istiyorsunuz fakat ne alacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazımız sizler için… 

Herkes eşine karşı romantik olmak, onu mutlu etmek ister. Belkide evlilik sürecinin en özel ve güzel günleri evlilik yıl dönümleridir. Çiftler birbirlerine ne kadar değer verdiklerini bu özel günlerinde bir kez daha hatırlayarak aşklarını tazeler. Bu özel günde alınan evlilik yıldönümü çiçekleri, hem eşinize olan duygularınızı hissettirmenin, hem de onu mutlu etmenin en özel yoludur. 

Kırmızı gül 

 

Kırmızı gül ise diğer güllerden biraz daha fazla anlam taşır. Bu eşsiz çiçek aşkın sembolüdür. Aynı zamanda tarih boyunca da farklı kültürlere ilham kaynağı olmuştur. Klasik birçok resimde kullanılmış, şiirlere konu olmuştur. Romantizmin sembolü olan kırmızı çiçek, evlilik yıldönümünüz için klasik ama uygun bir hediye olabilir. Yazacağınız güzel bir şiir ile birlikte hediye ederseniz romantik hediyeniz ile eşinizin kalbini bir kez daha kazanabilirsiniz.

Orkide 

 

Orkide zarafet, aşk ve sadakati sembolize eder. Orkide çiçeği tüm gözleri üstüne çekmeyi başarabilen, kokusuyla baş döndüren en asil çiçeklerden biridir. Eşinize alacağınız bir orkide çiçeğini beğenmeme ihtimali olduğunu düşünmüyoruz. Beyaz orkide saf sevgiyi, fuşya orkide sevecenliği ve samimiyeti, mavi orkide eşsiz bir aşkı, sarı orkide ise aileyi temsil etmektedir. Orkide tıpkı güller gibi çok güzel bir kokuya sahiptir ve bulunduğu ortamın havasını hemen değiştirir. 

Papatya 

 

Papatyalar her zaman en göz alıcı çiçeklerden biri olmuştur. ‘Seviyor, sevmiyor’ gibi oyunlar için de kullanılan papatya sade çiçek seven kişiler için ideal olacaktır. Papatya bitkisi saf ve temiz sevgiyi sembolize eder. Temiz kalbinizi eşinize bir kez daha göstermek için papatyayı tercih edebilirsiniz. 

Lilyum  

 

Lilyum en güzel ve zarif seçeneklerden biridir. Umut, saflık ve masumiyeti simgeler. Beyaz lilyum temizlik ve saflığı, pembe lilyum şefkati, turuncu lilyum hediye edilen kişinin özel oluşunu, sarı lilyum ise güven ve samimiyeti temsil eder. Gül, orkide gibi klasiklerden uzaklaşmak ve daha özgün olmak isterseniz lilyum iyi bir tercih olacaktır. 

Çiçek aranjmanları 

Bu özel gününüzde tek bir çiçeğe bağlı kalmak istemiyorsanız çiçek aranjmanlarına göz atabilirsiniz. Papatyayla gülün uyumunu keşfedebilir, pembe ve beyaz güllerden bir karışım hazırlatabilirsiniz. Bu seçimde eşinizi oldukça mutlu edecektir. Çiçek seçimlerinde eşinizin sevdiği çiçek ve renk seçeneklerini göz önünde bulundurmayı unutmayın.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler