Gece Oksijen Salgılayan Bitkiler

Yeşil bitkiler ile etrafımızın çevrili olması biz insanlara kelimelerle anlatılamayacak kadar huzur ve mutluluk verir. Günümüzün çevreye duyarlı dünyasında, geceleri oksijen üretebilen bitkiler olduğunu biliyor muydunuz?

Yeşil bitkiler ile etrafımızın çevrili olması biz insanlara kelimelerle anlatılamayacak kadar huzur ve mutluluk verir. Günümüzün çevreye duyarlı dünyasında, geceleri oksijen üretebilen bitkiler olduğunu biliyor muydunuz? Sadece gün içerisinde harika şeyler yapmakla kalmayıp, ev arkadaşımız olan bitkiler biz uyurken bile bize yardım edebiliyor. İç mekan bitkileri, havayı filtrelemeye ve alanımızın havasını temizlemeye yardımcı olur. Bu işlemi gece yapan taze bitkileri iç mekanınızda tercih etmek ortamınız için faydalı olacaktır. Gece oksijen salgılayan bitkilerle gelin hep birlikte göz atalım.

 

Örümcek Bitkisi

Örümcek bitkileri karbonmonoksiti filtreleme işlemini yaparken, evinize daha fazla oksijen getirebilirler. Nispeten dayanıklı bir bitki olduğu için çabuk büyüme göstermese bile bakımı çok kolaydır. Geceleri oksijen üreten bir bitki topluluğu yaratmak istiyorsanız, örümcek bitkisi harika bir çiçektir. Gün boyu aydınlık ortama ihtiyaç duyarlar ve iyi drene edilmiş bir toprağa dikilmesi çok önemlidir. Doğru koşullar altında bakımı yapıldığı zaman, küçük beyaz çiçekler ile görüntüsüne güzellik katacaktır. Bitkinin her zamankinden daha fazla enerji harcamasını istemiyorsanız çiçekleri kesmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak daha fazla örümcek bitkisi istiyorsanız bu çiçekler, çoğalmaları için mükemmeldir.

Deve Tabanı

Deve tabanı bitkisi, özellikle geceleri oksijen salgılar. Büyümeleri ve bakımı diğer bitkilere göre oldukça kolaydır. Çok ışık alan ortamları sevmediği için parlak ışıklar altında tutmamak gerekir. Görüntüsünün güzelliği ile deve tabanı salon bitkisi olarak da sıkça  kullanılmaktadır.

 

 

Barış Zambakları

Barış zambakları sadece geceleri oksijen üretmekle kalmaz, bütün gün boyunca tadını doyasıya çıkarabileceğiniz güzel çiçekler açarlar. Beyaz çiçekleri ve koyu renkli yapraklarıyla oluşturduğu tezatlığa hayran kalacaksınız. Yılda bir kez açan çiçekleri suyu çok sevdiği için sulanmadığı zaman yapraklarını sarkıtabilir. Bu sebeple barış zambaklarını sulamayı ihmal etmemelisiniz. Bu çiçek, hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı olurken, mekanınıza zerafeti de getirecek. Zarif görüntüsü ile yeni iş çiçeği olarak sevdiklerinize hediye edebileceğiniz çok özel çiçeklerdir barış zambakları.

 

 

Aloe Vera

Aloe vera çiçeğinin sadece yanıklar ve diğer cilt problemlerinin iyileşmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda geceleri oksijeni serbest bırakır ve havayı iyileştirmeye yardımcı olabilmek için filtreleme görevi görür. Sukulent ailesinin bir üyesi olduğu için diğer ev bitkileri gibi sık sık suya ihtiyaç duymaz. Bu bitkiyi haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır. Aloe vera çiçeğini sularken, ıslatma ve kurutma yöntemlerini takip etmek isteyeceksiniz. Bitkinin suya ihtiyacı olduğunu gördüğünüz zaman sulama işlemini damla şeklinde yapmaya özen gösteriniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler