Güzel Koku Yayan Ev Bitkileri

Ev ortamında hoş kokusu ve görüntüsü ile fark yaratan çiçekler ağırlamak isteyebilirsiniz. Özellikle enerjinizi yükselten ve kokusuyla sizi kendine çeken çiçekler evinize ayrı bir hava katabilir. Genel olarak evinizde kolayca bakabileceğiniz birden fazla çiçek türü bulmanız mümkün. Herkesin evinde bakmayı ve görmeyi istediği çiçek farklı olabilir.

Ev ortamında hoş kokusu ve görüntüsü ile fark yaratan çiçekler ağırlamak isteyebilirsiniz. Özellikle enerjinizi yükselten ve kokusuyla sizi kendine çeken taze çiçekler evinize ayrı bir hava katabilir. Genel olarak evinizde kolayca bakabileceğiniz birden fazla çiçek türü bulmanız mümkün. Herkesin evinde bakmayı ve görmeyi istediği çiçek farklı olabilir. Özellikle hafif ve yoğun koku tercihleri çiçek seçimlerini doğrudan etkiler. Hafif ve naif bir koku arayanlar için birden fazla türde taze bitki bulmak mümkün. Bunun yanı sıra daha keskin kokular arayanlar da farklı çiçek ve bitkilere yönelebilir. 

Güzel koku yayan ev bitkileri neler diyorsanız işte size birkaç örnek; 

Kazablanka Zambak Çiçeği 

Çiçeksi ve tatlı bir kokuya sahip olan zambak çiçeği özellikle yaz aylarında kokusuyla sizi kendine çekebilir. Beyaz rengi ile sizi kendine çeken bu çiçeği evinizin farklı alanlarına koyarak hoş kokusunu içinize çekebilirsiniz. Yattığınız odada bitkilerin bulunmasını istiyorsanız zambak çiçeği etkili bir tercih olabilir. 

Adaçayı 

Farklı kullanım alanları ile bilinen adaçayı kendine özgü kokusuyla karşınıza çıkar. Gümüş gri yaprakları ve kadife dokusuyla sizi kendine çeken adaçayı bulunduğu ortama farklı bir enerji katar. Sakinleştiren ve rahatlatan kokusu ile yaşam alanlarınıza özel bir dokunuş yapabilir. 

Hanımeli 

Narin yapısı ve çalı formundaki görünümü ile hanımeli pek çok alanda geniş bir yer kaplar. Birçok balkonda ve iç mekan bitkisi olarak kendine yer bulan hanımeli hoş kokusu ile bilinen bir tür. Çan şeklindeki yapısı ile karşınıza çıkan hanımeli hem hoş kokusu hem de farklı görünümü ile dikkatleri üzerine çeker. 

Sümbül Çiçeği 

Evinizde görkemli bir çiçek ağırlamak istiyorsanız rengarenk sümbüller tam size göre. Tatlı ve çiçeksi bir parfüm sunan sümbül çiçeği kısa ömürlü olsa da evinize ayrı bir hava katar. Renkli yapısını ve kendine özgü kokusunu her an hissetmek için sümbül çiçeğini evinize konuk edebilirsiniz. 

Melisa 

Çok yıllık ve otsu bir bir bitki arıyorsanız melisanın sakinleştirici etkisini deneyimleyebilirsiniz. Beyaz, sarı ve kırmızı çiçeklere sahip olan melisa bitkisi rahatlatıcı bir atmosfer yaratır. Özellikle uyumak için rahat ve hoş kokulu bir alan yaratmak istiyorsanız melisa bitkisini yatak odanıza alabilirsiniz. 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler